GündemEkonomiTürkiye Gündemi

“ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Bakan Albayrak Türkiye ABD’nin İran yaptırımlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Albayrak; “Türkiye’nin bölgesindeki ticari faaliyetlerini dengeli bir biçimde yürüttüğünü görüyoruz. Açıklanacak olan listede bize Türkiye’nin muaf olduğu yönünde bilgi geldi. Önümüze bakacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat : “Eylül ayı en zor ayımız olacaktı. Sonrasında yolunu bulacaktı demiştik zaten. Eylül’de fahiş bir fiyatlama algısı ortaya çıktı ve bunun enflasyona yansıdığını gördük. Makro datalar gayet doğru bir istikamette olduğumuzu gösteriyor. Kur ve maliyetlerde düşüşü görmeye başladık, Ekim’de enflasyonun ciddi olarak yavaşladığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

Görüyoruz ki birçok sektör, birçok fiyatlamalar dolar 8-8,5 kuru üzerinden fiyatlanarak bu rakam ortaya çıkmış. Ama bugün geldiğimiz nokta 7’ler 6’lar, 5,50 ve 5,50’nin altı normalleşme süreci başladı. Maliyetlerde, enflasyonda eylül ayına kıyasla ekim ayında durumunu gördük. 2018’in ekim ayı 2017’nin ekim ayına yakın. Kasım ayında çok daha iyi bir seyri görüyoruz. Birçok anlamda enflasyonla mücadeleyi görüyoruz. Pozitif seyrin ekim ayında devam ettiğini. Giyim beyaz eşyada ise kasım ayında iyileşmeyi göreceğiz. Ortaya koyulan rakamlar kasım aralık ayları için trendin gayet olumlu olduğu ve yılsonu hedeflerini yakalayacağımızı görüyoruz.

ABD AÇIKLADI! TÜRKİYE MUAF TUTULACAK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’a yönelik yaptırımlarla ilgili ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir açıklama yaptı. Pompeo, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu 8 ülkenin ambargodan muaf tutulacağını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’a yönelik yaptırımlarla ilgili açıkladı. Pompeo, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu 8 ülkenin petrol ambargosundan muaf tutulacağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ‘Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. İran’a yaptırımlar devam edecek ve cezalar da olacak. İran’la iş yapmak kötü sonuçlar doğuracaktır. 20’den fazla ülke zaten piyasadan 1 milyon varil azalttı. Mayıs’tan beri petrol gelirleri düştü. Bazı ülkelere muafiyet verdik. Bunlar Çin, Hindistan, Güney Kore, Türkiye, İtalya, Yunanistan, Japonya ve Tayvan’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu