GündemSiyaset

Oran: “Hayırlı bir Türkiye’ye uyanacağız”

 

CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran CHP İl Binasında basın açıklaması yaptı.

 

 

CHP İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında Oran, 16 Nisan referandumu için ‘hayır’la sonuçlanmasıyla birlikte daha iyi bir Türkiye’nin yaratılacağını söyledi.

 

CHP İl Başkanı Ender Biçki, “CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran bugün bizlerle beraber. Referandum kapsamında çalışmalar Türkiye’nin her köşesinde yürütüyorlar. Bundan dolayı da mutluyuz. Umut Oran da bu çalışmaları yürüterek partimize katkı veriyor. Bu meselenin bir parti meselesi değil vatan meselesi olduğunu anlatıyorlar. Kendisine teşekkür edip sözü ona bırakıyorum dedi.

 

Selamlayarak başladığı konuşmasında  CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran, CHP olarak bizler de seferberlik içindeyiz dedi.

 

“Güçlü bir hayır”

Söz konusu memleketse CHP’nin her bir ferdi, üyesi, eski milletvekili, eski meclis üyesi, eski il başkanına kadar herkes bir seferberlik içinde, birlik, beraberlik, dayanışma içeresinde sürdürüyor. Türkiye’de bu konuda birlik, beraberlik konusunda CHP tek parti. Ülke, memleket, vatan  için, büyük bir sorumluluk bilinci içerisinde çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Geri sayım başladı. Son bir ayın içindeyiz. Türkiye için karar vaktine az bir zaman kaldı. Balıkesir’in cumhuriyetten ve milletimizin bekasından yana tavır alacağına ve bu tek adam rejimine diyeceğine benim inancım tamdır. Bu benim Türkiye’de her ilde bu duyguyu, hissi yaşıyorum. İnsanlar güçlü bir şekilde hayır diyor.’Evet’i benimseyen bir kitle görmüyorum” dedi.

 

“Dış politikayı iç politikaya alet etmek çok tehlikelidir”

CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran, “Bilinmelidir ki uluslararası hukuk sınırlarının dışına çıkan makam ister Hollanda olsun isterse Almanya olsun gerekli diplomatik adımlar mutlaka atılmalı ve sorumlular hakkında demokratik kurallar çerçevesinde işlemler yapılmalıdır. Bu konuda hiçbir tereddüt yoktur. Ancak uluslararası krizler, referandum süresince kamuoyu oluşturmak için bir fırsat olarak kullanılmamalıdır. Dış politikayı iç politikaya alet etmek çok tehlikelidir, ateşle oynamaktır. Diplomaside “kavga etmek, hakaret etmek, portakal kesmek ya da bayrak yakmak” gibi yöntemler yoktur. Diplomaside diyalog, empati vardır, hukuku kullanarak ulusal çıkarları her zaman önde tutmak vardır. Portakal keserek ulusal çıkarlar korunamaz. Aynı şekilde Türk kamuoyunu etkilemek için başka ülkelerin yöneticilerine hakaret etmek de bir yöntem değildir. Zaten gücünüz varsa başka devletler size böyle davranmaya cesaret edemezler. Eğer gücünüz yoksa sadece kendi ülkenizde bağırıp çağırırsınız ama kimseye bir bedel ödetemezsiniz” dedi.

 

“Bu düzeni millet değiştirecek”

Çağrıda bulunan Oran, “Mustafa Kemal’in askerleri olarak sandıkların başında nöbet tutacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız. Ve mutlaka kazanacağız. Her bir yurtsever sandığa gitmeyen sadece 1 kişiyi bile sandığa götürürse göreceksiniz tarihi bir farkla “hayırlı bir Türkiye’ye” uyanacağız. 17 Nisan sabahı daha hayırlı bir Türkiye’ye uyanacağız. Daha hayırlı bir Türkiye mümkün, bu düzeni de millet değiştirecek ve 80 milyon hep beraber kazanacağız” dedi.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu