GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ORC Araştırma’nın Anketi Siyaset Sahnesini Sallayacak! 11 Parti Baraj Altı Kaldı

ORC Araştırma’nın Anketi Siyaset Sahnesini Sallayacak! 11 Parti Baraj Altı Kaldı

2018 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini en doğru tahmin eden araştırma şirketi olarak bilinen ORC Araştırma tarafından 3-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen anketin sonuçları paylaştılar. Ankete göre yüzde 30 ile AK Parti, yüzde 25.5 ile CHP ve yüzde 15.9 ile İYİ Parti barajı geçebildiler. MHP, HDP, DEVA, Gelecek, Saadet, Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve ayrıca Türkiye İşçi Partisi ise baraj altı kaldılar.

ORC Araştırma tarafından son gerçekleştirilen seçim anketinin sonuçları paylaştılar. Muhalefetin erken seçim tartışmalarını gündeme getirdiği dönemde yapılan anket, siyaset gündeminde hayli dikkat çekti. ORC’nin anketinde Ak Parti, CHP ve ayrıca İYİ Parti dışında kalan 11 parti ise barajı aşamadılar.

İTTİFAKLARIN OY ORANLARI DA PAYLAŞTILAR

Araştırmaya göre; AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı toplamda yüzde 39,1 oranındayken; CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı ayrıca yüzde 41,4 oranında. Hiçbir ittifakta yer almayan HDP, ayrıca ORC anketine göre yüzde 8,1 oranında oy aldı.

11 PARTİ BARAJ ALTI KALDI

ORC’nin anketinde en dikkat çeken detay ise AK Parti, CHP ve İYİ Parti dışındaki partilerin baraj altı kalması oldu. MHP, HDP, DEVA, Gelecek, Saadet, Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi, ayrıca yüzde 10 barajına takıldılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu