GündemEğitimİlçe Haberleri

ORFF EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

GMKA Teknik Destek Programı kapsamında Edremit’ten desteklenmeye hak kazanan 4 projeden biri olan ‘Okul Öncesi Öğretmenlerine Orff Eğitimi’ eğitimleri Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren tarafından Sarıkız Anaokulu’nda 7-8-14-15 Nisan 2018 tarihleri arasında 2 hafta sonu 28 saat olarak 12 öğretmene verildi.

Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren eğitimleri tamamlayan öğretmenleri tebrik ederek, sertifikalarını takdim etti.

Ardından Orff Eğitiminin önemine değinen Bilgehan Eren, “Erken yaşta müzik eğitimi gören çocuklarda beynin her bölgesinin aktif hale geldiği görüldü. Müziğin eğitimdeki etkisi ve başarı oranı oldukça yüksek. Buna göre, enstrüman çalmayı öğrenen veya müzik eğitimi alan çocukların sözel bellek ve düşünme becerilerinde yüzde 17’lik bir artış sağlandığını görülüyor. Dil öğretiminde, matematik ve sembol içeren derslerde de müzik aleti çalmanın etkisi çok büyük. Buna göre “Orff” insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçlerin açığa çıkmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir eğitim anlayışı. Eğitimi alan öğretmenlerimizin bu eğitimleri hayata geçirecek olmalarından dolayı çok mutluyuz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu