GündemDünyadan Haberler

ORKAN “AİLE YAŞAMI ÖNEMLİDİR”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Mevlid’i Nebi Programında konuştu. Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın konuşma yaptığı programda Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Dinimize sahip çıkmalıyız. Eğer biz dinimize, inancımıza sahip çıkmazsak bize sahip çıkacak çok insan olur” dedi.

Karesi Belediyesi öncülüğünde Mevlid-i Nebi Haftası kutlama programı Karesi AVM’de gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Şiir dinletisi, hadislerden oluşan oratoryo ve çocuk korosu tarafından sunulan ilahi dinletisinin ardından Veda Hutbesi okundu. Mevlid-i Nebi Haftası programında Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından “Hz. Peygamberimiz ve Aile” konulu panel verildi. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “ Sürekli gelişim ve değişim gösteren küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir. Bu tehdit kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmekte. Çoğu kez günümüzde gerek haber kanallarında, gerekse yazılı haberlerde görüyor ve üzülüyoruz. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görebilmekteler. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalışmalara ihtiyaç vardır” dedi.

“ HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ”Böyle güzel bir programda siyasi bir konuşma yapmayı hiç istemem. Çünkü bu ahengin, güzelliğin ve maneviyatın bozulmasını istemem. Ama şunu da özellikle istiyorum. Bilhassa öğrencilerimiz de şu an bizlerle beraberler. Dinimize sahip çıkmamız lazım. Biraz bu konuda bizlerin de hatası oluyordu diye düşünüyorum. Eğer bizler bu konuda dinimize, inancımıza, peygamberimize, Kur’anımıza sahip çıkmazsak, bize sahip çıkacak çok insan olur. Buna çok dikkat etmek lazım. Bizim geçmişimiz Türk Milleti’nin geçmişi savaşlarda aldığı çok büyük başarılarla ünlü. Ama bu başarıların en büyük dayanak noktası bizde bu inancımız olmuştur. Eğer o inancımız olmasa belki de şu an bir çok Müslüman ülkesinin geldiği durum gibi olurduk. Ama Elhamdülillah diğerlerine benzemediği gibi olsa gerek biz o bütünlüğü çok iyi sağlıyoruz diye düşünüyorum. Ama sadece bizler geldik geçiyoruz. Önemli olan geleceğimiz ve gençlerimiz. İnşallah gençlerimize bu yetkiyi bırakırken önemli olan değerli hocalarımız gerekli bilgilendirmeleri yaparken buna bizler de destek olacağız. İnşallah Allah’ın izniyle bu programın yapılmasında emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HZ. PEYGAMBERİMİZ VE AİLENİN ÖNEMİ” ANLATILDI

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın konuşmanın ardından Hadis Araştırmacısı Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın ‘Hz. Peygamberimiz ve Aile’ konulu paneli sundu. Aile konusunun başlı başına bir önemli bir konu olduğunu ve detaylı olarak irdelenmesi gerektiğini söyleyen Aşık, Hz. Peygamberin yaşamındaki aile kavramının güzelliklerini anlattı. Etkinlikte şiir dinletisi, hadislerden oluşan oratoryo, çocuk korosundan ilahi dinletisi ve Veda Hutbesi programı gerçekleştirildi. Programa Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, eşi Pelin Orkan, İl Müftüsü Ramazan Topcan, MÜSİAD Başkanı Erdem Özer, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Karesi Müftüsü Fahri Sağlık çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı. Program sonunda Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, eşi Pelin Orkan programda sahne alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Program hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu