GündemEğitimEkonomi

OSB’YE İNCELEME GEZİSİ

Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Meslek Yüksekokulu yöneticileri ve öğretim elemanları, Balıkesir’de faaliyet gösteren I. ve II. organize sanayi bölgelerini inceleme gezisi kapsamında ziyaret etti.

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özsarı, müdür yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim elemanlarının katıldığı inceleme gezisinde ayrıca İŞKUR Bölge Müdürlüğünden de yetkililer yer aldı. Balıkesir MYO heyetini, Balıkesir I. OSB Bölge Müdürü Mesut Eray ile II. OSB Bölge Müdürü Koray Urgun karşıladı. Eray ve Urgun’dan OSB’lerin gelişim süreci ve tesisler hakkında bilgiler alan heyet adına Balıkesir MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özsarı verdikleri bilgiler için I. ve II. OSB bölge müdürlerine teşekkür etti. Prof. Dr. Mustafa Özsarı, öğrencilerin staj ve diğer eğitim etkinlikleri için I. OSB ve II. OSB’de faaliyet gösteren fabrika ve tesislerden yararlanmak istediklerini belirtti. Öğretim elemanları da Balıkesir Meslek Yüksekokulunun OSB’lerin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere kurulduğunu, MYO’nun eğitim müfredatının bu amaçla biçimlendirildiğini, dolayısıyla OSB’ler ile Balıkesir Meslek Yüksekokulunun iş birliğinin Balıkesir’de sanayinin gelişimi için önemli ve verimli sonuçlar doğuracağına inandıklarını ifade etti. OSB’deki ilk toplantı soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.

ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

OSB Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıdan sonra, Balıkesir MYO heyeti Balıkesir I. Organize Sanayi Bölgesinde yeni üretime başlayan Japon ortaklı NIPPON-METEK üretim tesislerini ziyaret etti. Firmanın Balıkesir üretim tesislerinin Müdürü Mahmut Baraj, öğretim elemanlarına ve yöneticilerine fabrika hakkında bilgi vererek, üretilen ürünlerin özeliklerini anlattı. Fabrikadaki ilk sevkiyatın Balıkesir’in kurtuluş yıldönümü olan 6 Eylül 2019’da gerçekleştiğini belirten Mahmut Baraj, tesislerin önümüzdeki yaz tam kapasite ile çalışacağını, yeni teknik eleman alımı ve mevcut elemanlarının eğitim süreçlerinde Balıkesir Meslek Yüksekokulu ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Balıkesir MYO öğretim elemanlarının ziyaret programı, I. OSB’de genel panoramik bir gezi ile sona erdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu