GündemEğitimTürkiye Gündemi

ÖSYM’nin Sınavlarına Katılan Aday Sayısı Açıklandı

ÖSYM’nin Sınavlarına Katılan Aday Sayısı Açıklandı

Geçen yıl ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara toplam 8 milyon 763 bin 64 adayın katıldı. Kamu kurum ve kuruluşları için 37 merkezi yerleştirme işlemi yapıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ÖSYM’nin 2021’de yaptığı sınav verilerine ilişkin açıklama yaptı.

ÖSYM olarak tüm çalışmaları, bilimsel yöntemler doğrultusunda planladıklarını, geçerli, güvenilir, adil ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullandıklarını anlatan Aygün, “ÖSYM, Türkiye genelinde il ve ilçelerde, 13 bin 418 başvuru merkezi, 204 sınav koordinatörlüğü ve 6 bin adayın aynı anda sınava alındığı elektronik sınav merkezleri ile ‘herkes için her yerde’ anlayışını yerine getirmeyi amaç edinmiş bir kurum” dedi.

Geçen yıl takvimlerinde yer alan 56 sınavın düzenlendiğini bildiren Aygün, “Bu sınavlarda toplam 223 test, testlerde toplam 11 bin 355 soru kullanıldı. Geçen yıl, soruların oluşturulması ve bilimsel denetim sürecinde 1783 akademisyen görev aldı” bilgisini verdi.

Halis Aygün, “ÖSYM olarak kamu kurum ve kuruluşları için geçen yıl 37 merkezi yerleştirme işlem yaptık. 2021 yılında yapılan sınavlara toplam 8 milyon 763 bin 64 aday katıldı. Geçen yıl sınav takvimimizde yer alan sınavlara toplam 25 bin 582 engelli aday başvuru yaptı” diye konuştu.

e-Sınavlara yaklaşık 50 bin aday girdi

Ankara, İstanbul, İzmir ve 2021 yılında açılan Adana e-Sınav merkezlerinde Elektronik Yabancı Dil Sınavlarını (e-YDS) gerçekleştirdiklerini dile getiren Aygün, geçen yıl 10 farklı dilde 19 e-Sınav yapıldığını ifade ederek “Yaptığımız e-Sınavlara giren aday sayımız 47 bin 864 oldu.” bilgisini paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu