EğitimGündem

Öyle Bir Hedefin Olsun ki

Vali Ersin Yazıcı okul ziyaretlerine Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile devam etti.

 

 

Okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen ve BENGİ Projesi hakkında bir değerlendirme yapan Vali Yazıcı, okulların en fazla önem verdikleri kurumlar olduğunu, dolayısıyla öğrencilerin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti.Öğretmenlerin taleplerini dinleyen Vali Yazıcı, insan yetiştirmenin zor ve zevkli bir meslek olduğunu, özenle ve özveriyle gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin ülke için çok faydalı bir iş yaptıklarını belirtti.

 

ÖĞRETMENLERİMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUM

Eğitim ve öğretim konusunun ilin öncelikli konuları arasında yer aldığını belirten Vali Yazıcı, “Sağlıklı bir toplum ortaya çıkarmak için her şeyden önce eğitim çok önemlidir. Eğitim hayatı özveri gerektiren, inanç ve mücadele gerektiren bir iştir. Eğitimde işin adresi okullarımız. Bu sebeple, okul merkezinde; öğretmen, veli ve öğrenci ilişkisinin tesis edilmesini sağlamalıyız. Öğretmenlerimize inanıyor ve güveniyorum. Hepimizin bu hale gelmemizde öğretmenlerin emeği çok. Birlikte el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir şey yok.” dedi.

 

OKUMA SAATİ

Ziyaret programında Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar. Balıkesir Valiliğinin haberine göre,15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileriyle de bir araya gelerek, başarılı olabilmenin sırlarını kendi hayat öyküsünden örnekler vererek öğrencilerle paylaşan Vali Ersin Yazıcı, çok güzel bir okulu ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, “Gayretli çalışır, kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşırsınız.” dedi.

 

GELECEKTE NE OLMAK İSTİYORSANIZ ONUN İÇİN ÇOK ÇALIŞIN

Hedeflere ulaşmak için kitap okumaya ve çok çalışmaya vurgu yapan Vali Yazıcı, “Hayatı anlamada, kavramada başarılı olmak istiyorsak daha iyi anlayışa sahip olmak istiyorsak kitaplar bizim için önemli bir araç bunu değerlendirmemiz lazım. Sizlere tavsiyem çok kitap okuyun kendinizi geliştirin. Hedef belirlemek sizlerin çalışmalarınızda neyi yapacağınızı, niçin yapacağınızı belirler. Belirlenmiş bir hedef aynı zamanda çalışmalarımızda yoğunlaşmayı sağlar. Sizler de inanıyorum ki bu noktada kendinize yakışan en büyük hedefleri koydunuz ve o uğurda gerekli çabayı sarf ediyorsunuzdur. Gelecekte ne olmak istiyorsanız onun için çok çalışın. ” dedi.

 

Ülkenin kalkınıp gelişmesinde genç nesillere büyük görevler düştüğünü anlatan Vali Yazıcı, öğrencilerden buldukları her fırsatı okuyarak geçirmesini istedi.

 

SON SÖZ YİNE SİZDE OLACAK

Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın. Tercih edeceğiniz mesleği mutlaka araştırın, mesleği yapanların yanına gidin, zorluklarını ve güzel yanlarını sorun ve öğrenin. Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak. “diye konuştu.

 

Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Yazıcı, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırarak, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu