GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

‘’OYUN BOZAN TÜRKİYE’’

Altıeylül Belediyesi tarafından Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Oyun Bozan Türkiye’ adlı konferansta sunum gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Mehmet Acet, Türkiye’nin Ortadoğu’daki stratejik konumu ve son yüzyılda yaşananlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkan Hasan Avcı “Allah’a hamdolsun, Dünya Beşten Büyüktür diyen, Kudüs İsrail’in değil Filistin’in başkentidir diyen, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, yine aynı mücadeleye bu millet devam ediyor. Oyununuzu gördük, size meydan okuyoruz, diyoruz. Bugün de bizimle, mazlumlarla uğraşmaya çalışanlara biz sizin karşınızda olduğumuz sürece mazlumlar kimsesiz değildir, diyoruz. Ve siz ne yaparsanız yapın bizi parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz, ezanımızı dindiremeyecek, bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ve inşallah mazlumların umudu olmaya millet olarak ilelebet devam edeceğiz. Bugün bu oyunu bozan, bu zalimlerin kendi içerisinde yaptıkları hesabı bozan Türk Milletinin anlatımını hep beraber Mehmet Beyden dileyeceğiz.” diye konuştu.

ACET ‘’TÜRKİYE’Yİ KENDİ SINIRLARINA HAPSETMEK İSTİYORLAR’’

Dünya düzeni ve Türkiye üzerine kurulmak istenen oyunlar üzerine değerlendirmelerde bulunan usta gazeteci “Son yüzyıl boyunca Türkiye’ye biçilen rol; sen kendi içinde kendi sorunlarınla uğraş, gönül coğrafyanda yaşanan sorunlarla dertlenme! Türkiye dediğimiz yer, 781 bin km2’lik alan. Bizim aslında yüzyıl önce yirmi parçadan elimize kalan bir parçaya tekabül ediyor. İnsanlar kalmış, dört yüz yıl boyunca Ortadoğu’da, Balkanlarda, Kuzey Afrika’da Osmanlı ile birlikte yaşanmış, sonra bize pat diye bir sınır çizilmiş. Ve mevcut sınırlar ötesine çıkma, dertlenme denmiş. Yüzyıl sonra kendi genetiğini, kendi köklerini hatırlamaya başlayan Türkiye, kimi zaman Sudan’dan, kimi zaman Filistin’den, kimi zaman Saraybosna’dan, ses veriyor. Bu da kurulu düzenin sahiplerini rahatsız ediyor. Oyun bu, tekrar Türkiye’yi kedi sınırlarına hapsetmek istiyorlar. Kendi kurallarına uydurmak istedikleri bir Türkiye hayal ediyorlar” dedi. Konferans sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek Gazeteci Acet’e gecenin anısına bir tablo hediye etti. İzleyicilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu