GündemEkonomi

ÖZBEKİSTAN FABRİKA AÇILIŞI

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği 15 kişilik bir heyet ile Özbekistan’da çeşitli temaslarda bulunuyor. Heyet seyahatin ana amacı olan Savaşlar Endüstriyel Soğutmanın Semerkant Serbest Bölgesinde bulunan fabrika açılışını kurban keserek, dualar eşliğinde ve yerel kıyafetler giyerek bir tören ile gerçekleştirdi.

 

A1

 

BASİAD Üyesi Savaşlar Endüstriyel Soğutma; Özbekistan’a yönelik 8 yıllık dış ticaretini serbest bölgede kurduğu fabrikası ile taçlandırdı. Konu ile açıklamalarda bulunan Balıkesir Sanayicilerinden Selçuk Savaş; Özbekistan’a ana yurdumuz olması, kültürel yakınlık ve devlet görevlilerinin iş insanlarına yaklaşımı sebebi ile diğer ülkelere nazaran daha farklı bir gözle baktıklarını ve Özbekistan’da bir yatırım gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Selçuk Savaş Özbekistan tesislerinde PANELSAV markası ile ağırlıklı olarak panel üreteceklerini ve cihazları Türkiye’deki tesislerinden üretip ihraç edeceklerini söyledi.

 

A2

 

19 Haziran 2019 Çarşamba günü 15 Kişiden oluşan BASİAD Heyeti Savaşların Semerkant Endüstriyel Bölgesinde bulunan fabrika yatırımını ziyaret etti. Heyet öncelikle üretim tesisini gezdi, çalışanlarla tanıştı. Üretim tesisi hakkında bilgiler alan heyet; tesisin hayırlı olması temennisi ile kurban kesti. Dualar eşliğinde yapılan kurban kesimi ile birlikte yerel tören gerçekleştirildi. Yerel törende Özbekistan yerel kıyafeti giyildi.

A4

Tören sırasında bir konuşma yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: ” Balıkesir’den bir sanayicinin Özbekistan’da üretim tesisi kurmasından ve bu sayede yeni ve uzak pazarlara erişim kolaylığı yakalamasından büyük gurur duydum. Bu sayede Balıkesir’e gelen kazancın, katma değerin arttığını ve hepsinden önemlisi dış pazarlar bilgi birikiminin tamda ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde ihtiyacımız olan girişimin gerçekleştiğini gördük. Selçuk beyi, kardeşlerini ve Savaşlar firmasını tebrik ediyorum. Özbekistan ve uzak pazarlar konusunda öncü olmuştur. Balıkesir’den yeni firmalarımızın bu tür arayışlarda ve Pazar çeşitlemesinin içinde olmasını arzuluyoruz. Bizlerde bu seyahatte bu çabaların peşindeyiz. Bizlere ve Balıkesir Sanayisine örnek bir yatırım olmuştur. Balıkesir’e ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar ve bereketler getirsin. Balıkesir’e katma değeri arttırma konusunda şans getirsin. “ dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Özbekistan 5yil bulundu panel montajı puroje endüstriyel soğutma otamasyon arızası ustasıyım Bursa’da yaşıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu