Gündoğan’da Ramazan Dayanışması
Balıkesir’in 2. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Nihat Emer, Ramazan ayının mahallede birlik ve dayanışmayı artırdığını söyledi. Mahallede sokak iftarlarının düzenlendiğini, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıldığını belirten Emer, Ramazan kültürünün yaşatılması için herkesin elinden geleni yaptığını ifade etti.
2.Gündoğan Mahallesi Muhtarı Nihat Emer, Ramazan ayının başlamasıyla mahallede hareketliliğin arttığını söyledi. Emer, Ramazan’ın sadece oruç değil aynı zamanda sabır, bereket ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak Balıkesir halkının mübarek ayı birlik içinde yaşadığını ifade etti.
Mahalle sakinlerinin kendi aralarında organizasyonlar yaparak 300 ile 500 kişilik sokak iftarları düzenlediğini belirten Emer, bu etkinliklerin mahallede dayanışma kültürünü güçlendirdiğini söyledi.
Hayırseverlerle İhtiyaç Sahipleri Arasında Köprü
Emer, geçmiş yıllarda belediyelerin mahallelere doğrudan destek verdiğini ancak artık yardım sisteminin kart uygulamaları üzerinden yürütüldüğünü belirtti. Bu nedenle mahalledeki ihtiyaç sahipleri için farklı bir yöntem geliştirdiklerini söyledi.
Balıkesir’de faaliyet gösteren köklü firmalarla iletişime geçerek destek talep ettiklerini anlatan Emer,
“Mahallemizde ihtiyaç sahibi aileleri belirliyoruz. Durumu iyi olan firmalardan destek istiyoruz. Onlar da ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Biz de bu yardımları mahalle sakinlerine ulaştırıyoruz. Bir nevi hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyoruz.” dedi.

Ramazan Kültürü Mahallede Yaşatılıyor
Ramazan ayının mahallede güçlü bir şekilde yaşandığını ifade eden Emer, özellikle teravih namazlarına yoğun katılım olduğunu belirtti. Camilerin dolu olduğunu ve bazı camilerde hatimle teravih namazı kılındığını söyleyen Emer, bunun mahalle için gurur verici olduğunu dile getirdi.
Mahalle kültüründe insanların birbirine saygı gösterdiğini vurgulayan Emer, oruç tutmayan kişilerin bile dışarıda yemek yerken çevresindekilere saygı göstermeye dikkat ettiğini söyledi.
Ramazan Davulu Tartışması
Ramazan davulunun eski bir gelenek olduğunu hatırlatan Emer, son yıllarda davulcularla ilgili farklı şikayetlerin geldiğini ifade etti. Özellikle bazı mahallelerde vatandaşların gürültü nedeniyle davul istemediğini belirten Emer, bu durumun kendisini üzdüğünü söyledi.
“Davul bizim eski kültürümüz. Ramazan’ı hissetmek demek. Çocukluğumda davul sesini duymak için uyumazdık. Eğer kaçırırsak sabah ağlardık.” diyen Emer, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir’den Mahallede İftar Programı
2.Gündoğan Mahallesi’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından da iftar programı düzenlendiğini söyleyen Emer, etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirtti.
Mahallede yaklaşık 1000 kişilik iftar organizasyonu gerçekleştirildiğini ifade eden Emer, çocuklara yönelik etkinlikler, pamuk şeker dağıtımı ve hediyelerin programa renk kattığını söyledi. Emer ayrıca program için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür etti.

“Ramazan’ı Birlikte Yaşayalım”
Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini belirten Emer, tüm Balıkesirlilere sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan diledi.
Mahalledeki dayanışma kültürünün sürmesini istediğini belirten Emer, Ramazan sonunda herkesin bayram namazında buluşarak bayram sevincini paylaşmasını temenni etti.
Aygören’de Ramazan Dayanışması BaşladıÖzel Haberler
Balıkesir'de Toygar Mahallesi’nden hizmet çağrısıGündem
Akın: "Kadın Muhtar Sayısı Artmalı"Siyaset