Balıkesir Pazarında 40 Yaş Üstü Akını: XL Yetmiyor, S Beden Satılmıyor

Balıkesir pazarında neden büyük beden kıyafetler hızla tükeniyor? S beden ürünler neden tezgâhta kalıyor? Pazarcı esnafı gençlerin pazara neden gelmediğini nasıl yorumluyor? Balıkesir pazarında bayram öncesi dikkat çeken bir tablo oluştu. Pazarcı esnafı büyük beden ürünlerin hızla satıldığını, küçük bedenlerin ise tezgâhta kaldığını söyledi.

Balıkesir Pazarında 40 Yaş Üstü Akını: XL Yetmiyor, S Beden Satılmıyor
Balıkesir Pazarında 40 Yaş Üstü Akını: XL Yetmiyor, S Beden Satılmıyor

Balıkesir’de pazarcılık yapan Cemal Üre, pazarda en çok büyük beden kıyafetlerin satıldığını söyledi.

Üre, gençlerin pazara daha az geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Gelin büyüğü de küçüğü de burada. Ben isterim gençler gelsin, S beden alsın gitsin ama pazara gelenlerin çoğu 40-50 yaş üstü. Onlara da XL bile yetmiyor.

Balıkesir Pazarında Büyük Bedenlere Talep Artıyor

Pazarcı esnafına göre son yıllarda müşterilerin büyük beden kıyafetlere olan ilgisi belirgin şekilde arttı.

XL, XXL ve 3XL gibi büyük beden ürünlerin hızlı şekilde satıldığını söyleyen esnaf, küçük bedenlerin ise çoğu zaman tezgâhta kaldığını ifade ediyor.

Balıkesir Pazarında 40 Yaş Üstü Akını: XL Yetmiyor, S Beden SatılmıyorKüçük Bedenler Esnafın Elinde Kalıyor

Pazarcı Bayram Aktaş da özellikle küçük beden ürünlerin satılmakta zorlandığını söyledi.

Aktaş, S beden ürünlerin çoğu zaman esnafın elinde kaldığını belirterek büyük beden ürünlerin çok daha hızlı tükendiğini dile getirdi.

Özellikle iç çamaşırı ve atlet satışlarında 2XL ve 3XL bedenlerin hızla tükendiğini, küçük bedenlerin ise daha yavaş satıldığını ifade etti.

Bayram Öncesi Pazarda Hareketlilik

Balıkesir’de 42 yıldır pazarcılık yapan Bayram Aktaş, Ramazan Bayramı öncesinde giyim alışverişinin arttığını söyledi.

Ramazan Bayramı döneminde vatandaşın daha çok kıyafet alışverişi yaptığını belirten Aktaş, pazarcı esnafının bu dönemde daha yoğun çalıştığını ifade etti.

Balıkesir Pazarında 40 Yaş Üstü Akını: XL Yetmiyor, S Beden SatılmıyorUygun Fiyat Olmazsa Müşteri Gelmiyor

Pazarda rekabetin yüksek olduğunu söyleyen esnaf, vatandaşın daha çok uygun fiyatlı ürünlere yöneldiğini belirtti.

Bu nedenle birçok ürünün fiyatının geçen yıl ile benzer seviyelerde kaldığını ifade eden esnaf, uygun fiyat politikasıyla müşteriye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
kıyafet beden büyük küçük Semt Pazarı