Kara Leylek Şahindere’de Çöp Topladı
Edremit’in Altınoluk Mahallesi’ndeki Şahindere’de yaşanan çevre kirliliği, bu kez ibretlik bir görüntüyle gündeme geldi.
Gagasıyla Bir Bir Çöp Topladı
Dereye yiyecek bulmak için giren bir kara leyleğin, plastik şişeler ve katı atıkları gagasıyla toplaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Sosyal Medya Sallandı
Altınoluk’taki bir sosyal paylaşım platformunda yayınlanan görüntüler kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Kara leyleğin çöpler arasında yiyecek ararken bulduğu plastik ve su bidonlarını gagasıyla temizlemeye çalışması, izleyenleri hem duygulandırdı hem de düşündürdü.

Turizm Cenneti Altınoluk’ta Çevre Alarmı
Her yıl milyonlarca tatilciyi ağırlayan ve doğal güzellikleriyle bilinen Altınoluk’taki Şahindere’nin bu halde olması, bölgedeki çevre kirliliğinin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Dere yatağında biriken plastik atıklar, yalnızca görüntü kirliliği yaratmakla kalmıyor; bölgenin doğal yaşamını da tehdit ediyor.
“Yiyecek Bulamayan Kuş Çöp Topluyor”
Doğal yollarla yiyecek bulmakta zorlanan kara leyleğin, dereye girdiğinde karşılaştığı tek şey plastik şişeler ve çöp yığınları oldu. Leyleğin yiyecek yerine çöpleri ağzına alıp suyun içinden çıkarmaya çalıştığı anlar, çevre kirliliğinin vahim boyutunu bir kez daha ortaya koydu.
İbretlik Manzara!
Şahindere’de yaşanan bu olay, insan eliyle kirletilen doğanın artık canlılara bile yaşam alanı bırakmadığını gösteriyor. Kara leyleğin çöpleri topladığı görüntü, “doğa kendi kendini temizlemeye çalışıyor” yorumlarına neden olurken, vatandaşlar yetkililere bölgenin acilen temizlenmesi çağrısı yaptı. İbretlik olay, Edremit Körfezi’nde artan çevre kirliliği konusunda yerel yönetimlerin, çevre örgütlerinin ve vatandaşların daha duyarlı hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Balıkesir'de 19 Kasım'da Öne Çıkan ManşetlerBalıkesir Deprem Haberleri
Altınoluk’ta İzinsiz Dökülen Molozlar TemizlendiGündem
Balıkesir-Edremit Yolunda 3 Saatlik Trafik Çilesi: Tırın Direksiyonu KilitlendiBalıkesir Son Dakika Haberleri