GündemTürkiye Gündemi

ÖZEL KOYUNA ÖZEL BANYO

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde ivesi ırkı koyunlar, sıcak havadan etkilenmemeleri ve daha iyi gelişmeleri için yünleri kırkıldıktan sonra yıkanarak meraya çıkarılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde koyunlar, sıcak havadan etkilenmemeleri yünleri kırkıldıktan sonra yıkanarak meraya çıkarılıyor. Hayvan varlığı ve sahip olduğu arazi bakımından Türkiye’nin en büyük işletmeleri arasında yer alan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde ivesi cinsi koyunlar damızlık olarak yetiştiriliyor. Yüksek süt verimi ve etinin lezzetiyle bilinen koyunlar, ihale usulüyle yurt dışının yanı sıra Türkiye’nin değişik illerinden gelen besicilere satılıyor.

İşletmenin önemli gelir kalemleri arasında yer alan ivesi cinsi koyunların satışından elde edilen gelir ise hayvancılık projelerinde değerlendiriliyor. TİGEM haberine göre, Tam otomatik makinelerle sağılan ve sütleri ölçülen koyunlar, havaların ısınmasıyla görevliler tarafından elektrikli makinelerle kırkılıyor. Daha sonra hazırlanan kanallarda hastalıklara karşı ilaçlı suyla yıkanan hayvanlar daha iyi gelişmeleri için meralara çıkarılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu