Gündem

Özel Sevgi Hastanesi’nde ‘Çalışan kalpte bypass’

Özel Sevgi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Saçar,gerçekleştirdikleri Minimal İnvaziv Korener Arter Bypass Cerrahisi (MIDCAB) ile hastaların çok daha kısa bir sürede günlük hayatlarına dönebildiğini söyledi.

Saçar, “Özel Sevgi Hastanesi, MIDCAB yönteminin başarıyla uygulanabilmesi için gerekli olan teknik altyapı, deneyimli uzman kadrosu ve teknolojik imkanlara sahiptir. Bu nedenle hastamızın ameliyatı için MIDCAB yöntemi uygulamaya karar verdik” dedi. Sevgi Hastanesinden alınan bilgiye göre Saçar, “Hastamızın kalbi çalışır durumda iken sol meme altından 8 cm kadar bir kesi ile kalbe ulaşarak koroner bypass ameliyatını gerçekleştirdik. Kalbin durdurulmadığı ve göğüs kemiği kesilmeden yapılan bu yöntem sonucunda hastalar kısa sürede günlük işlerine dönebilmekte ve iyileşme süreci hızlanmaktadır. MIDCAB olarak isimlendirilen bu yöntem ile kalbe ve baypas için kullanılacak damara sol kaburga kemikleri arasından geçilerek ulaşılmakta, bu esnada herhangi bir kemik dokusuna zarar verilmemektedir.

Göğüs kemiği kesilmediği için hastalar ağrı, enfeksiyon ve günlük yaşamı kısıtlayan durumlarla karşılaşmamaktadır. Ayrıca bu ameliyat esnasında kalp durdurulmadığı için kalple ve akciğerle ilgili sorunlarla da karşılaşılma riski oldukça düşüktür. Balıkesir ve çevre illere hizmet veren hastanemizde bu ameliyatın yapılmış olması şehrimiz ve halkımız için önemli bir başarıdır.” dedi.

MIDCAB yönteminin kalp ameliyatı olan hastalar için avantajlı olduğunu belirten Saçar, “Yeni ameliyat yöntemi hastanın çabuk iyileşmesini sağlıyor. Göğüs kemiği kesilmeyen hasta kısa sürede normal hayatına geri dönebiliyor. 67 yaşındaki Ersin Bagatur isimli hastamıza yaptığımız ameliyat çok başarılı geçti. Ameliyatın ardından kısa bir süre yoğun bakımda tuttuğumuz hastamızı servise aldık. Daha sonra da taburcu ettik. ” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu