GündemKöşe Yazıları

ÖZGÜR BASINSIZ BİR DÜNYA KÖR BİR KUYUYA BENZER

Halkın doğru yansız bilgi edinme hakkı  olan Basın Özgürlüğü engellenemez. Ne yazık ki günümüzde iktidara yapılan bir olumsuz haber o kanalın, gazetenin, derginin kapatılmasıyla ya da cezalandırılmasıyla son buluyor. Demokrasinin en önemli özelliklerinden birisi yurttaşların haber alma özgürlüğüdür. Doğru ve tarafsız haber alma ancak basın özgür olursa mümkündür.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü bu yıl da buruk bir biçimde yaşıyoruz.Çünkü ülkemizde  düşünceyi ifade etme özgürlüğünün önündeki engellerin halen kalkmadığını yazılı ve görsel basında  çalışan gazetecilere baskı ve tehditlerin sürdüğünü üzülerek yaşamaktayız.

Türkiye 2017 Basın Özgürlüğü Endeksin de yine geriledi, 180 ülke arasında 155’inci oldu. BU rakam ülkemizde özgür basın olarak adlandırılan durumun vehametini aslında gösteriyor.12 yıl önce 99.sırada olan ülkemiz son 12 yılda 56 basamak gerileyerek kara liste olarak adlandırılan sınıra çok yaklaştı.Ülkemizde “Basın Özgürlüğü” hiç bu kadar tehdit altına girmemişti. Son gelişmelerle birlikte neredeyse özgürlükten bahsedilemez noktaya gelinen bugün doğal olarak basında etik kurallarında yok olmasına ve tamamen yandaş bir medya oluşmasına sebeb oldu.

 

Ülkemizde gazetecilik ve basın adına yaşanan tüm olumsuzluklara, çalışma koşullarının ağırlığına rağmen basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden, yayın hayatını sürdüren, kalemini satmadan, korkusuzca yazan gazeteciler sayesinde gerçekler ortaya çıkmaya devam edecektir.

************************************

Türk Milleti tarih boyuncu pek çok kez sıkıntılı dönemler geçirmiştir. Fakat Aziz Türk Milleti bu dönemlerin hepsini aşmıştır. Bizler Atalarımızdan bizlere en büyük miras olan bölünmez birliğimizin her zaman savunucusu olmaya  devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyorum.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu