Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Özhaseki’den Balıkesir’e Büyük Yatırımlar ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Müjdesi

Simav Çayı’nı balık tutulabilir hale getireceğiz

Özhaseki’den Balıkesir’e Büyük Yatırımlar ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Müjdesi

Simav Çayı’nı balık tutulabilir hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiğinde, Balıkesir’e yapılan yatırımlar hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Bakan Özhaseki, şehre 59 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını ve bununla birlikte 10 milyar liralık yeni yatırımın da devam ettiğini ifade etti. Kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Balıkesir’deki projelerin genişletilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ozhasekiden Balikesire Buyuk Yatirimlar Ve Kentsel Donusum Projeleri Mujdesi

Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talepleri doğrultusunda harekete geçtiklerini ve bu kapsamda Bandırma ve Erdek’ten sonra Edremit, Güre ve Balıkesir merkeze ileri biyolojik arıtma tesisleri inşa edeceklerini açıkladı. Ayrıca, Simav Çayı’nın temizlenerek balık tutulabilir hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağını da ekledi. Bu projelerin şehrin çevresel sürdürülebilirliği ve su kaynaklarının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Balıkesir’e yapılan yatırımların sadece ekonomik kalkınmaya değil, aynı zamanda çevre koruma ve şehir planlaması gibi alanlara da odaklandığını belirten Bakan Özhaseki, bu tür projelerin şehirlerin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. Bu açıklamalarla birlikte Balıkesir’in çevresel kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi adına yapılan çalışmaların önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

Erdoğan’ın Vizyonu: Türkiye’nin Geleceğini Şekillendiren Kadınlar

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu