Köşe Yazıları

Ozon Aldınız Mı: Saf Oksijen!

Ozon Aldınız Mı: Saf Oksijen!

Ozon yani saf oksijen tedavisi yıllardır tıpın içinde olan ancak son yıllarda ciddi ivme kazanan bir tedavi yöntemi olmuştur. Çünkü dünya yaşlılığa karşı savaş açmış durumda. Bu amaçla kullandığı ajanlardan biri de ozon olmuş ve bu nedenle son yıllarda ozon çalışmaları artmıştır. İşte bu hafta size bu çalışmalardan ve ozonun kullanım alanlarından bahsetmek istedim. İlk olarak dediğim gibi yaşlılığı daha sağlıklı geçirmek amacıyla ozon kullanımı dünyada yerini almıştır. Yapılan çalışmalar özellikle ozon uygulaması ile yaşlanma sırasında gelişen bazı enzimlerin üretiminin azaldığı gösterilmiştir. Bu sayede ciddi bir yaşlanma karşıtı başarı elde edilmiştir. Bir diğer kullanım alanı halsizlik ve yorgunluk durumlarıdır.

***

Özellikle kas ve iltahaplı romatizmalarda gelişen bu şikayetlerde oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir. Yine benim çok tercih ettiğim kireçlenmelerde de ozon tedavi enjeksiyon yöntemi ile uygulandığında hem mevcut ağrıyı azaltmada hem de yıpranan kıkırdağa iyi bir destek sağlamaktadır. Üstelik bu uygulama bir de PRP dediğimiz kişinin kendi kanında bulunan trombositten zengin sıvı ile birleştirilip yapıldığında etkinliği daha da artmaktadır.

Benim çok tecrübe ettiğim ve yayınların da ozon kullanımında yer verdiği kulunç ve kas ağrılarında, kas ve kulunç noktasına yapılan enjeksiyonların hem ağrıyı azaltmada hem de oksijensiz kalan kas dokusunun beslenmesinde yaptığı olumlu etki yine ozon tedavisi için bir tercih nedenidir. Zaten kulunçların temel gelişim nedeni çeşitli nedenlerle kasın oksijensiz kalması ve hasarlanmasıdır. İşte bu noktada saf oksijen olan ozon tedavisi bu hastalıkta gerçekten çok başarılı sonuçlar vermektedir. Tabii burada bu başarıyı elde etmek için etkin dozda ve yeterli sayıda enjeksiyon yapmak önemli.

İlgili Makaleler

Ozon ister genel ister lokal yani sorunlu bölgeye yapılsın gerçekten pek çok sorunda oldukça iyi sonuçlar veriyor. Herkese bol oksijenli, sağlıklı günler dilerim…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu