Gündem

Uzaya seyahat eden ilk anne-kız!

Uzaya seyahat eden ilk anne-kız! İngiliz işadamı Richard Branson’a ait Virgin Galactic, ilk kez uzaya turist taşıdı. Uzaya giden yolcular arasında anne ve kızı da yer aldı. Öte yandan uzaya bilet fiyatı son zamların ardından 450 bin dolara ulaştı.

 

Uzaya seyahat eden ilk anne-kız!

U Jpg

İlk Ticari Uçuşun ardından bir ilk

Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic, geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiği ilk ticari uçuşunun ardından ilk kez turistleri uzaya taşıdı.

 

15 Kilometre Yükseklikten ateşledi

ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport America’dan yerel saatle 08.30’da kalkış yapan Eve olarak bilinen taşıyıcı uçakla havalanan uzay aracı VSS Unity, 15 kilometre yükseklikte Eve’den ayrılara motorlarını ateşledi.

 

Yerçekimsiz ortamda

Unity, daha sonra kendi motorlarıyla yeryüzünden 85 kilometre yüksekliğe çıkarak yerçekimsiz ortama ulaştı. Turistler, yaklaşık 5 dakika yerçekimsiz ortamı deneyimleme fırsatı buldu. Yaklaşık 90 dakika süren uçuşun ardından VSS Unity başarılı şekilde Spaceport America’ya iniş yaptı.

 

1 65 Jpg

Uzayda Serüven

Uzay aracında turist olarak bir yarışmada bilet kazanan 18 yaşındaki Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff’ın yanı sıra uçuş için bilet satın alan 80 yaşındaki eski İngiliz Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin yer aldı.

 

5 Jpg

Uzaya seyahat eden ilk anne-kız!

Goodwin, uzaya çıkan ilk olimpik sporcu ve ikinci parkinson hastasıydı. Ayrıca 18 yaşındaki Mayers uzaya giden en genç ikinci insan olarak kayıtlara geçti.

 

Branson uzaya çıkan ilk milyarder unvanına sahip oldu

Virgin Galactic’in sahibi İngiliz işadamı Richard Branson, Temmuz 2021’de altı kişilik bir ekip ile uzaya uçmuş ve “uzaya çıkan ilk milyarder unvanı”nın sahibi olmuştu.

 

Uzay seyahati için 800 kişi sırada

Şu ana kadar Virgin Galactic şirketiyle uzaya gitmek için 800 kişi bilet satın alırken, bilet fiyatı son zamların ardından 450 bin dolara ulaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu