GündemEkonomi

PALAMUT KÜÇÜK BALIKLARI YEDİ FİYATLAR ARTTI

Balıkesirli balıkçı esnaflar bu yıl küçük balık fiyatlarında görülen fiyat artışının palamut balığı yüzünden olduğunu dile getiriyor.

 

Palamut balığı açısından bereketi bir sezon olduğunu dile getiren balıkçı esnaf palamutların küçük balıkları yiyerek fiyat artışına sebep olduğunu açıkladılar.
Balıkesirli balıkçı esnaflar vatandaşların bu yıl balık sezonunda fiyatların yüksek olarak değerlendirmesine yönelik açıklamada bulundular. Balıkesir il merkezinde vatandaşların yoğun olarak balık alışverişi yaptıkları Çardaklı balık esnafları, bu yılı büyük balık yılı olarak değerlendirdiler. Vatandaşların da gerek fiyat gerek lezzet olarak sıkça tercih ettikleri büyük balıklardan olan Palamut balığının diğer balıklara göre fiyatının hesaplı olması dikkat çekti. Balıkçı esnaf palamut fiyatlarının hesaplı olmasının sebebini bu yıl palamutta görülen bolluk olduğunu söylediler.

 

FIRTINANIN DA ETKİSİ VAR

 

Önceki yıllarda fiyatları daha uygun seyreden küçük balıklardaki bu sezon görülen fiyat artışına ilişkin balıkçı esnaf, palamut balığının küçük balıkları yemesi sebebiyle azalan küçük balık miktarının fiyatlara yansıdığını söylediler. Balıkçılar, bu yıl balık sezonunda yaşanan fırtınalı havaların da balık fiyatlarına yansıdığını belirttiler.

 

BALIKESİRLİ EN ÇOK HAMSİ ALIYOR

 

Tezgahlarda göze çarpan rakamlarda barbun balığı küçük balıklar arasında 50 ila 70 lira arasında seyreden kilo fiyatı ile en pahalı balıklar arasında. Vatandaşların sıkça tercih ettiği bilinen hamsi balığı ise bu sene önceki yıllara göre oldukça yüksek fiyatlar ile tezgahta yerini alıyor. Balıkçı esnaf vatandaşların önceki yıllarda almayı tercih ettikleri sardalya balığına son dönemde hamsi balığını tercih ettiklerini belirttiler. Bu yıl kilosu 30 lira olan hamsi balığı Balıkesirlilerin en çok tercih ettiği balık olarak değerlendirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu