GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Palandöken: ‘Ahilik fonunun ertelenme çalışmaları sevindirici’

Palandöken, ‘1 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan esnaf ve sanatkarların Ahilik Fonu kesintisinin ertelenmesine ilişkin düzenleme yapılması, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarlarımız adına olumlu bir karar. Yeni ekonomi paket içinde yer alacağı belirtilen Ahilik Fonunun ertelenmesine yönelik yapılacak düzenlemeleri destekliyoruz’ dedi.

ürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan esnaf ve sanatkarların Ahilik Fonu kesintisinin ertelenmesine ilişkin düzenleme yapılması, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarlarımız adına olumlu bir karar. Yeni ekonomi paket içinde yer alacağı belirtilen Ahilik Fonunun ertelenmesine yönelik yapılacak düzenlemeleri destekliyoruz” dedi.

Esnaf ve sanatkarlar rahat bir nefes alıncaya kadar Ahilik Fonu kesintisinin ertelenmesini beklediklerini söyleyen (TESK) Palandöken, “TESK olarak, iflas eden ya da iş yeri kapanan esnafımıza kolaylık sağlayacak olan Esnaf Ahilik Fonu’nun hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalara katılıp destekledik. Bu kapsamda kurulan Esnaf Ahilik Sandığı için esnafımızın her ay yüzde 2’lik bir Ahilik Fonu ödemesi gerekiyor. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız Bağ-kur primini ve yanında çalıştırdığı işçinin SSK primini bile ödemekte güçlük çekiyor. Bu şartlarda esnafımız bir de Ahilik Fonu kesintisini ödeyemez. Ahilik Fonu kesintilerine yönelik erteleme çalışmaları esnafımız adına oldukça rahatlatıcı. Ekonomik koşullar biraz daha iyileşip esnafımız rahat nefes almaya başlayana kadar bu kesintilerin ertelenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu