GündemEkonomiTürkiye Gündemi

PALANDÖKEN, “ESNAF VE SANATKÂRA TEKNOLOJİK DESTEK VERİLMELİ”

Çağın gerekliliklerine uyum sağlayabilmesi için esnafa teknolojik destek sağlanması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Artık alışverişten fatura ödemeye, her işlem internet üzerinden yapılıyor. Çağın gerekliliklerine uyum sağlayamayan ise ayakta kalamıyor. Akıllı sistemlere en çok ayak uydurması gereken ve en çok da zorlanan kesim ise esnaf ve sanatkarımız. Bu nedenle esnafımızın öncelikle danışmak hizmeti ile eğitim, telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik ürünler ile internet bağlatırken indirim gibi teknolojik desteğe ihtiyacı var” dedi.

-“TEKNOLOJİYE EN ÇOK AYAK UYDURMAKTA ZORLANAN KESİM ESNAF”

Teknolojiye en çok ayak uydurması gereken fakat en çok da zorluk yaşayan kesimin esnaf ve sanatkâr olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Teknoloji ve hız çağında yaşıyoruz. Artık bazı internet uygulamalarından eve bir ekmek bile sipariş verebiliyoruz. Kapıda kalsak internetten çilingir numarası buluyor, cep telefonu, kıyafet, ayakkabı, kozmetik her şeyi internetten alıyoruz. Musluğumuz bozulsa internetten tamirci çağırıyoruz. Bir şey almadan önce internetten araştırma yapanlarımızın sayısı yüzde 83 ve bu araştırmadan sonra alışveriş yapma oranı yüzde 67. Yani artık her türlü işimizi internetten yapıyoruz. Dolayısıyla bu internet çağına uzak kalamıyor, ona ayak uyduramazsak da ayakta kalamıyoruz. Bu sisteme en çok ayak uydurması gereken fakat en çok da zorlanan kesim ise esnaf ve sanatkârımız” diye konuştu.

-“ESNAFIMIZA TEKNOLOJİK DESTEK SAĞLANMALI”

Telefon, bilgisayar, tablet gibi araçlarda esnafımıza indirim uygulanması ile internete adapte olması sağlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Esnafımızın çağa ayak uydurması için öncelikle bilgisayar, telefon, tablet gibi araçların fiyatlarında ve internet bağlantı fiyatlarında indirim sağlanmalı. Tabii bunlar için teknolojik danışmanlık hizmeti de gerekiyor. Esnaf ve sanatkarlarımız satışlarını nereden nasıl yapabilir, hangi hizmetlerde bulunabilir, pazarlamasını hangi kitleye yapmalıdır, iletişim bilgilerinin paylaşılması ve bunun gibi birçok konuda danışmanlığa ve eğitime ihtiyaç duyuyor. Bu desteğin bir de indirimli internet ile desteklenmesi esnafımız için çok faydalı olacaktır. Cumhurbaşkanlığının bu yıl için yıllık programında belirtilen yerli firmalara elektronik pazar desteği gibi esnafımızın da bu desteğe ihtiyacı kaçınılmaz” şeklinde söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu