GündemTürkiye Gündemi

Palandöken; “Muhtemel yoğunluk düşünülerek dönüşler son güne bırakılmamalı”

“Şoförde yorgunluk belirtisi varsa sağa çekip dinlenmeli”

Palandöken; “Muhtemel yoğunluk düşünülerek dönüşler son güne bırakılmamalı”

“Şoförde yorgunluk belirtisi varsa sağa çekip dinlenmeli”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 günlük bayram tatili dönüşünde yola çıkacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Tatil süresince yaşanan trafik kazalarının artışına dikkat çeken Palandöken, vatandaşların dönüşleri son güne bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

Palandöken, tatilin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 58 vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Bu durumu endişe verici olarak nitelendiren Palandöken, vatandaşları dönüşlerini planlarken trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurmaya çağırdı.

Tatil yorgunluğu ve aceleci davranmanın trafik kazalarına neden olabileceğini belirten Palandöken, vatandaşların hız sınırlarına uymaları, kör noktalara dikkat etmeleri ve evlerine erken varmak için risk almamaları gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, uzun yolculuklarda her iki saatte bir 15 dakika mola verilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, özellikle gece yolculuğu yapan sürücülerin uyku ihtiyacını göz ardı etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Kene ısırması sonucu hayatını kaybetti

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu