GündemTürkiye Gündemi

Pandemi 5 Kişiden 3’ünün Akıl Sağlığını Bozdu

Pandemi 5 Kişiden 3’ünün Akıl Sağlığını Bozdu

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Türkiye’de yaşayan her 5 kişiden 3’ünün akıl sağlığının bozulduğuna işaret etti. Global çapta yapılan bir araştırmada ,Türkiye’de katılımcıların yüzde 61’i “pandemi döneminde akıl ve ruh sağlığımı kaybettim” dedi.

“Araştırmaya Göre Ortalama Yüksek Çıktı”

Bu veri, Ipsos Araştırma Şirketi’nin Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için global çapta yaptığı araştırmada ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye, pandemi de vatandaşlarının akıl ve ruh sağlığı en çok bozulan ülke. Türkiye’de katılımcıların yüzde 61’i “pandemi döneminde akıl ve ruh sağlığımı kaybettim” dedi. Global ortalamada bunu söyleyenlerin oranı yüzde 45.

“Eski Günlere Dönülemeyecek Düşüncesi Yaygın” inci

Türkiye’yi bozulan akıl sağlığında Şili ve Macaristan takip etti. Türkiye, 30 ülkeyi kapsayan araştırmada “2021 başından beri akıl ve ruh sağlığınız nasıl?” sorusunda da en fazla “daha kötü” denilen ülke. Araştırmada katılımcılara pandeminin ne zaman sona ereceğine dair beklentileri de sordular. Türkiye’de yüzde 44, 12 aydan önce coronavirüs öncesine dönülmeyeceğini belirtirken, yüzde 5 “asla eski günlere dönemeyeceğiz” dedi. 30 ülkenin yer aldığı araştırmada ortalamada yüzde 59, 1 yıl içinde pandemi öncesindeki hayatına dönebileceğini düşünüyor.

“Kontrolü Mümkün Gözükmüyor”

Korona öncesi normal hayatımıza ne zaman dönebileceğimize dair tahminler tüm dünyada farklılık gösteriyor. Ortalamada 5 kişiden 3’ü, pandeminin bir yıl içinde kontrol altına alınabileceğini düşünüyor. Hindistan, Çin ve ayrıca Suudi Arabistan’da yaşayanlar çok daha iyimser. En kötümserler ise Japonlar. 5 Japon’dan 4’ü pandeminin 1 yıldan önce ayrıca kontrol altına alınamayacağını belirtiyor.Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu