GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Pandemide Balıkesir MÜSİAD Projeleri Hız Kesmedi

Pandemide Balıkesir MÜSİAD Projeleri Hız Kesmedi

MÜSİAD Balıkesir İl Temsilcisi Erdem Özer göreve nasıl geldiğini ve MÜSİAD’a dair merak edilenleri Büyükşehir Merhaba Gazetesi okuyucuları ile paylaştı.

MÜSİAD MERHABA’NIN SORULARINI YANITLADI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile 2019 yılında göreve gelen MÜSİAD Balıkesir İl Temsilcisi Erdem Özer  göreve nasıl geldiğini ve MÜSİAD’a dair merak edilenleri Büyükşehir Merhaba Gazetesi okuyucuları ile paylaştı. Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in sorularını yanıtlayan MÜSİAD Balıkesir Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Özer göreve başladığı günden beri MÜSİAD adına yapılan çalışmalarla ilgili olarak şöyle kaydetti:

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÜRETİM SERMAYE İSTİHDAM BİRLİKTELİĞİ

Bir seneden beri yönetim kurulumuzun başındayız. Başkanlık bizi onurlandıran bir görev. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından bu işi yapabileceğimiz uygun görüldüğü için bu göreve geldik, sağ olsunlar. MÜSİAD biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük sanayi üretim istihdam ve sermaye birlikteliği. Tabi kendisi ile beraber sorumlulukları da büyük. Sadece kendi üyelerimiz değil Türkiye’deki 11 bin üyenin de sorumluluğu yükleniyor. Bugün Mardin’den Artvin’den Tekirdağ’dan bir üyemizin Balıkesir’de bir işi olduğu zaman biz devreye giriyoruz. Bizim üyelerimizin Afrika’da Orta Doğu’da dünyanın 314 noktasında bir sıkıntısı olduğu zaman biz devreye giriyoruz. Network çalışmalarında iş birliklerinde biz aracı oluyoruz.

Dsc 0007

 “GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ PANDEMİ VAR”

Biz göreve geldiğimizden beri pandemi sürecinden veri, Umman’da bir üyemizin bir işi oldu sağ olsun umman Başkanı yardımcı oldu. Yine bir üyemizin Gürcistan’da bir işi vardı oradaki başkanımız yine yardımcı oldu. Yine bir Balıkesir firmamız Kayseri’de bir fabrikanın bir işini yapmayı amaçlıyordu. Yine biz konu ile ilgili araya girdik randevu aldık, bağlantı ve görüşmeleri sağladık. Bu sayede firma işi aldı. Kısacası bu ve benzer faaliyetler ile çalışmalarımıza başlamış olduk.

EXPO’DA BALIKESİR’E BEKLENMEYEN YOĞUN TALEP

Balıkesir ve Dursunbey OSB ‘lerinin katıldığı pandemi sürecindeki en büyük fuar olan MÜSAİD EXPO fuarı ile ilgili  “EXPO da sizi heyecanlandıran neydi” sorusu üzerine Erdem Özer;

“Bu sene EXPO’da Balıkesir’de üyelerimizden 8 firma katıldı.2 tane OSB’miz katıldı. Balıkesir ve Dursunbey OSB’ler. Biz bir sonuç alabilecek miyiz diye çekinirken hiç beklemediğimiz bir şekilde çok yoğun bir talep geldi Fuara. Pandemi sürecinde yapılan en büyük fuar olma özelliği var MÜSİAD EXPO’nun. Kendisi zaten Türkiye’nin en büyük ticaret fuarı. Tabi bu korkunun ardından ilk gün yaşadığımız yoğunluk bizi umutlandırdı.

YÜZDE 80’E YAKIN CİDDİ ALICILAR GELDİ

Pandemi sürecinde yüzde 30 yüzde 40 bandında gezmeye gelenler olur, iş için gelenler olur, bu fuarda gelenlerin yüzde 70-80’i ciddi alıcılardı. Yani bu fuara gezmeye gelen olmadı direk nokta atışlı olarak ticaret için gelenler oldu. Üyelerimiz sonuçlardan çok memnun bir üyemiz Irak’tan 3 tane bağlantı sağladı. Bir üyemiz Suudi Arabistan ve Katar’da gümüşçülük üzerine bayilik üzerine anlaşma yaptı. Yine bir üyemiz Danimarka ile çok ciddi bir anlaşma sağladı. Yine bir üyemiz Balkan ülkelerinden birkaç yerden bağlantı sağladı. Çok bereketli bir fuar oldu. Bu durum bizi heyecanlandırdı. Herkese bir moral geldi. Pandemi sürecinden sonra beklentimiz çok yüksek. Bu fuara bize pandemiden sonra çok güzel işler yapabileceğimizi gösterdi.”

PANDEMİ PLANLARIMIZI ETKİLEDİ

Pandemi sonrası MÜSİAD’ın hazırladığı özel proje var mı?

Göreve geleli 1 sene oldu. Geldiğimizden beri de birçok sorun ile karşılaştık bunlardan en büyüğü de pandemi süreci oldu. Bu bizim yapmak istediğimiz bir çok projeyi engelledi. Özellikle ciddi boyutta hazırlıklarını yaptığımız bir Balkan iş gezisi projemiz vardı. Bunu iptal etmek zorunda kaldık. Özellikle yurt içi MÜSAİD Şubeleri ile Balıkesir Şubesi olarak birebir bazı ticari görüşmelerimiz olacaktı bunları yapamadık. Balkan ülkelerine yapacağımız geziden beklentilerimiz vardı. Bu konuda hatta Erol Yenal’dan da destek istedik, Bosna  Şubesi ile özellikle o ilgileniyor. O dönemde Arap iş adamları ile Bosnalı iş adamlarının yapacağı bir görüşme vardı kendisi de İBF’nin başında zaten şu an. O tarihe denk getirmemiz istedi. Bu tarihlerde hem Arap iş adamları ile de görüşmüş olursunuz demişti. Büyük bir toplantı olacaktı ancak katılamadık. Hollanda’dan bir ticari iş heyeti gelecekti gelemedi. Kısacası pandemi sebebi ile yurt dışı ve yurt içi ticari heyetleri karşılayamadık ve biz de gidemedik. Pandeminin bize etkileri bu şekilde oldu.

 “DEVLET BANKALARIMIZA TEŞEKKÜRLER”

Üyelerimizin pademi sürecinde bir takım sorunları oldu. Özellikle İŞKUR’da kısa çalışma ödeneği konusunda gece bile yardım için bize geri dönüş mailleri oldu. Büyükşehir Belediyesi olsun, Valilik olsun, kurumlar olsun yardımcı olmaya çalıştılar. Burada devlet bankalarının da yerini ayırmak istiyorum. Özellikle devlet bankaları gerçekten bizim yanımızda oldu. Ticaretçinin esnafın yanında oldular. Bazı üyelerimiz özel bankalarla sıkıntılar yaşadılar. Acilen onların devlet bankalarına geçiş yapmalarını sağladık. Banka bölge müdürleri ile hep irtibatta olduk. Biliyorsunuz krediler belirli süreçlerde alınıyor. 2 3 aylık süreçleri bu görülmeler ile 2 3 hafta gibi bir sürece indirdik. Bu konuda devlet bankalarına teşekkür ediyorum.

KÖTEYLİ PROJEMİZ YAKINDA LANSMANA ÇIKCAK

Pandemi sürecinde elbette süreç sebebi ile yapamadıklarımız oldu. Ancak üyelerimizin sorunlarını çözebilmek adına attığımız adımlar yaptığımız çalışmalar da oldu. İş birlikleri sağladık, koordinasyon ve yönlendirmelerde bulunduk. Köteyli Köyü’nde 58 Villalık yeri satın aldık. Burada bir projeye başlıyoruz. Bu tamamen MÜSİAD Üyeleri ile kurduğumuz bir şirket üzerine bir proje. İhtiyaç olan bir projeydi.  Kooperatif tarzı bir proje yapılıyor. Üyelerin burada yerleri olacak geri kalan konutlarda satışa çıkacak. Şu anda proje aşamasında çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda lansmanına çıkacağız. Çok büyük aşağı yukarı 90 100 milyonluk bir proje.

YÜZDE 100 MÜSAİD PROJESİ “KARAVAN KAMP ”

Bunun dışında pandemi sürecinde karavan kampçılığa yönelik bir çalışmamız oldu. Pandemi sürecinde kırsal bölgelerde turizme yönelik de bir proje yapmak istiyorduk ama onu devlet askıya aldı. Ancak karavan kampın üzerine gittik. Tamamen MÜSİAD’ın hazırladığı bir proje. Şöyle bir proje dış ve iç turizme hizmet edecek bir proje. MÜSİAD ile Kültür Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yapmış olduğu bir proje. MÜSİAD ‘ın çalışması ile karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve Türkiye’de haritasının çıkartılması. Yurtdışından kapıdan giren karavanı harita verecek.

BALIKESİR’DE 4 NOKTA HARİTADA OLACAK

Bu haritaya biz Balıkesir’de 4 noktayı sokmak istiyoruz. 2 nokta belirlendi. 2 noktayı da Körfez bölgesinde belirleyeceğiz çalışmalar sürüyor. Şuan Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ile beraber çalışıyoruz. Belirlenen 2 bölgenin biri Sındırgı biri Dursunbey’de . Dursunbey dağ Sındırgı termal turizmi için belirlendi. Kapıdan giren karavanlılara verilecek olan harita ile bu karavan alanlarında park edilebilecek yerler belirtilecek.

BALIKESİR’DE KARAVAN TURİZMİ ARTACAK

Alanlarda oteli restaurantı, tuvaleti internet alt yapısı her şeyi olacak. Her karavana bir 80 100 metrekarelik alan ayrılacak kanalizasyon alt yapısından aracın temizlenmesine kadar hizmet verilecek. Yurtdışından gelen karavan turizmini arttıracak bu proje. Yurtdışında sayılı ülkelerin yaptığı bir projedir bu. Türkiye’yi bu proje ile tercih edecekler Balıkesir içinde 4 nokta belirlendi. Tabi bu proje etkisini 2022 2023’lerde daha büyük etkisini gösterecek. Henüz Bakanlık haritayı çıkarmadı. Pandemi sürecinde yapmış olduğumuz en önemli projeler Köteğli ve karavan park projesi oldu.

 “İÇ VE İŞ AHLAKI OLAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

MÜSİAD’a üye olmak için ne gerekiyor?

MÜSİAD ‘ın kuruluşundan beri slagonu yüksek ahlak ileri teknoloji. Bizde Balıkesir yönetim kurulu olarak iç ve iş ahlakı güzel insanların aramızda yer almasını tercih ediyoruz, istiyoruz. İş ahlakı güzel insanlara nasıl yardımcı olabiliriz amacımız bu.  Pandemiden çıktıktan sonra MÜSİAD hemen sahaya inmeye hazır. Yine MÜSİAD’ın bir projesi var Tarım Kent olarak .Çalışmaları sürdürülüyor şu anda. Bir tane Tarım Kent’in de Balıkesir’de kurulması için rica ettik Genel Merkez’den. Ricalarımız doğrultusunda bir Tarım Kent’te Balıkesir’e kurulacak. Bunun dışında 2021 projelerimizin arasında Orta Ölçekli bir sanayi kurulması var. Bunun yanında pandemi sürecinde hiçbir üyemiz işçi çıkarmadı. Pandemide her zaman üyelerimizle beraber bizde dernek olarak her sorunda yanlarında olmaya hazırız.Her konuda üyelerimize her zaman yardımcı olacağız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu