Köşe Yazıları

Pandemide İş Yaşamı

Pandemide İş Yaşamı

Koronavirüsle mücadele biryandan sürerken çalışanlarında yaşamını alt üst eden bu pandemi döneminde yapılan bazı araştırmalar oldukça dikkat çekici. Örneğin bu dönemde işten ayrılanların yüzde 80’i kadın.

Pandemi döneminde Great Place to Work Enstitüsü, 400 binden fazla çalışan ebeveynin iş deneyimini araştırmış. Yapılan araştırmada, çalışan annelerin tükenmişlik yaşama ihtimalinin, çalışan babalara oranla yüzde 28 fazla olduğu belirlemiş. Araştırmada, çalışan ebeveynlerin yaklaşık yüzde 60’ının pandemi döneminde çocuk bakımı konusunda işverenlerinden destek görmedikleri belirlenmiş. Araştırmaya göre çalışan kadınların dörtte biri işten ayrılmayı düşünüyor.

Kadınlar Stresten Kaçıyor

İlgili Makaleler

Çalışan annelerin tükenmişlik yaşama ihtimalinin çalışan babalara oranla yüzde 28 fazla olduğu belirtilen araştırmaya göre, pandemi döneminde işten ayrılanların yüzde 80’i kadın çalışanlardan oluşuyor. Araştırmada dikkat çeken diğer bir veriye göre, kadınların dörtte biri COVID-19 nedeniyle daha az stresli bir işte çalışmayı ya da çalışma hayatından tamamen çekilmeyi düşünüyor.

Kaçımız İşyerinden Övgüyle Bahsediyor?

Okuduğumda aslında çok şaşırmasam da ilginç geldi bu araştırma bana. Stres yoksa çalışanın mevcut işte kalma oranı yüzde 20 artıyor. Çalışan ebeveynler tükenmişlik ve stres duygusundan uzak olduklarında işverenlerini başkalarına önerme ihtimalleri 35 kat, işte kalma ihtimalleri 20 kat artıyor. Şirketler tükenmişlik duygusunu azalttığında çalışanlar değişikliklere 12 kat daha hızlı uyum sağlarken, daha verimli olma konusunda 10 kat daha istekli oluyorlar. Çalışan odaklı ve güçlü kurum kültürüne sahip şirketlerde çalışan anne-babaların yüzde 94‘ü şirketlerinden övgüyle bahsediyor. Merak ediyorum Balıkesir’de çalışanlar aidiyet duygusu konusunda ne hissediyor.Yada siz hiç duyuyormusunuz işyerlerinden övgü ile bahsedenleri…?

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu