GündemÖzel Haberler

“PANDEMİDEN ETKİLENENLERDE ZİRVE: KIRTASİYE VE SERVİSÇİ ESNAF”

“PANDEMİDEN ETKİLENENLERDE ZİRVE: KIRTASİYE VE SERVİSÇİ ESNAF”

 

Kırtasiyeci Esnaf, “Okulların kapanması ve ilerleyen dönemlerde uzaktan eğitime geçilmesi ile pandemiden etkilenen esnaflarda zirve kırtasiyeci ve servisçi esnafta.”

Cengiz Dübek Kırtasiyecilik yaparak geçimini sağlayan bir emekli Balıkesirli. Emekliliğinden sonra başka bir şehirde kırtasiyeci esnaf olarak iş tuttuğunu dile getiren Dübek Balıkesir’de ise Mart ayında açmaya karar verdiği kırtasiye dükkanını pandeminin ülkede ani ortaya çıkışı ile ertelemeyen girişimcilerden. Mayıs ayında son hazırlıklarını tamamlayarak Karesi Kaymakamlığının arka tarafında açtığı dükkanında aylarca iş yapmadan beklediğini ifade eden Kırtasiyeci esnaf Cengiz Dübek, okulların kapanması ve ilerleyen dönemlerde uzaktan eğitime geçilmesi ile pandemiden etkilenen esnaflarda zirveyi kırtasiye servisçi esnaf olarak değerlendirdi.

 

“Karesi Kaymakamı Geçerken Mutlaka Esnafı Bir Kontrol Eder ”

Pandemide bir kırtasiyeci esnaf olarak yaşadığı süreçleri anlatan Cengiz Dübek şöyle aktardı:

“ Salgının başlarında durumun ciddiyeti doğal olarak kavranamadı. Hem toplumumuz hem de kişisel olarak ne yapacağımızı bilemediğimizi, önümüzü göremediğimizi düşünüyorum. Dükkanımı açtıktan sonra Camcılar Odası’ndan ziyaretimize geldiler. Dükkanda alınması gereken tedbirleri hatırlattılar. Denetimler salgının başından beri sürüyor. Üstelik Dükkanım Karesi Kaymakamlığı’na yakın olduğu için Kaymakamımız gelip geçerken esnafları illa ki denetliyor. Bu noktada vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Tedbirlere esnaf olarak sıkı sıkıya bağlıyız.

 

Pandemi Haber 2

 

Öğrenciler Geçen Dönemden Kalan Defterlerine Devam Ediyor

Okulların Mart ayından bu yana kapalı olması dolayısıyla öğrenciler yeni kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duymuyorlar. Birçok öğrenci doğal olarak geçen dönemden yarım kalan defterlerini kullanmaya devam ediyor. Bir defter bir çanta bir boya takımı almaya gelen olmadığı gibi dükkandaki diğer ürünlerde görünürlüğünü yitiriyor ve ihtiyaç yok olarak değerlendiriliyor.

 

Yüz Yüze Eğitim İle Yavaş Yavaş İşler Başladı

Kurs merkezlerinin açılması ile işlere biraz hareket gelmiş durumda. Okullarda  yüz yüze eğitimin başlamasının da pek tabi işlerimize bir getirisi oluyor. Ancak bu kazançları pandemi öncesi ile kıyaslamak mümkün değil. Yavaş yavaş dükkana gelen vatandaşlar, öğrenciler oluyor. İnsanlar ürünlere bakıyor ama herkes okullar tam anlamıyla açılınca alırız diyerek alıcı olmadan gidiyorlar.

 

Tek Dileğimiz Salgının Bitmesi

Benim de 3 çocuğum var durumu anlayabiliyorum ancak tek dileğimiz bir an önce bu salgının sona ermesi. Bu salgın bizden çok şey aldı. Eşim hastanede Laborant olarak görev yapıyor. Ben esnafım. Her bağlamda salgının etkilerinden derinlemesine yara almış olduk. Umarım insanlık olarak bu hastalıktan kurtulup güzel günlere ulaşabiliriz.”

Haber: Selin Akın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu