GündemKöşe Yazıları

Para Makinesinin Yönetmeni: Bankacı

Para Makinesinin Yönetmeni: Bankacı

Paralarla uğraşan, para saymayı seven matematikçi kafasıyla tanıdık onları. Öte yandan insanların en zor günlerinde kredi çektikleri, kimseden borç isteyemedikleri kritik dönemde kendilerine muhtaç oldukları kurumlardı bankalarımız. Bankacılık da riskli bir meslektir. Kimi zaman hesap kitap işleri kafanı yorsa da “eve iş getiren bir meslek” olursun. Krediler, faizler, hesap cüzdanları, yabancı paranın takibi, altının yükselip düşmesi, borsa, Türkiye ekonomisi, evlilik için kredi çekip de sonra ödeyemeyen çiftlerin üzücü vaziyeti, öğrenci kredileri, faturalar ve birçok konu güzel yürekli banka çalışanlarımızın zihnini yorabiliyor.

Para konularından azıcık uzaklaşıp da yeşillik bir alanda ailesiyle beraber piknik yapmayı, şırıl şırıl akan şelâlede saatlerce yüzmeyi, kuş sesleriyle güne başlamayı, yüzerek ve dağa tırmanarak rahatlamayı, mis gibi köy havasıyla enerji depolamayı, yeni hobiler edinmeyi hayal eder birçok bankacımız. Her biri evinde sorunlar yaşasa bile iş yerine aksettirmemek uğruna çaba sarf eder. Daima güler yüzlü olmayı ilke edinirler. “Bankacı olunca müşteriye daima güler yüzlü davranmak zorundasın. Bireysel işlemlerde gözünün içine bakıyorsun.” demişti bir banka çalışanımız. “Fen Bilgisi Öğretmeniyim aslında. Atanamayınca bankacı oldum.” demişti başka bir bayan bankacı ablamız. İşini hiç sevmeyerek yapanların aksine bir de bankada yükselip kariyer yapanlar, kısa zamanda işinde azimle yükselerek banka müdürü olanlar, işi için yurt dışında yabancı dilini mükemmel ilerleterek ülkesine dönenler, proje sunanlar, farklı şehirlerdeki banka şubelerine terfi olanlar da var.

Sevdiğin işi yapıyorsan asla pes etme. Çünkü senin yerinde olmayı çok isteyen, sırada bekleyen binlerce işsiz gencimiz var. Hesap kitap işlerini seven, sayısal zekâsı kuvvetli işleyen, insanlara karşı çok sabırlı olan, altın ve yabancı paralar üzerine dair bilgisiyle ezber bozan tüm canlar bankacılığın hakkını vererek bu mesleğe sımsıkı tutunmalı. Para makinesinin yönetmeni olan tüm banka çalışanlarımızı, bankacılık sektörünün kanlı canlı oyuncusu olan canlı müşterilerimizi ayrıca kır çiçekleriyle uğurluyorum.

ELİF YAVAŞ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu