Görüntülü Haberler

PAZAR FİYATLARIN DA DEĞİŞKENLİK HAKİM

Balıkesir’de merkez ve 20 ilçesinde ayrı ayrı günlerde kurulan semt pazarlarında mevsimin öne çıkan sebze ve meyvelerinin yanında sera üretimi olan yaz ürünlerini de görebilmek mümkün.


Fiyatlar geçtiğimiz haftaya nazaran düşüş gösterse de, bu düşüş hissedilir derecede olmadığı için vatandaş alım gücüne göre sebze meyvesini bu haftada cebine göre ayarladı. Kimi yarım kilo kimisi ise 2-3 kilo aldı. Neden yarım kilo aldınız? sorusunun yanıtı ise “Alsam alırız da…Evde çoluk çocuk zaten hemen tüketiyor .Herkese birer tane değil artık iki kişiye bir mandalina düşüyor bizde” yanıtını vererek, alım gücünün zayıf olduğuna işaret ediyor.

Balıkesir’in semt pazarları ürün yönünden de fiyat yönünden de zengin. Diğer illere göre fiyatların ucuz görünmesinin nedenleri arasında Balıkesir’de ki kırsal kesimin üretimde gösterdiği performansla birlikte ürünlerini pazara taşıması bulunuyor. Bu hafta her zaman yer verdiğimiz ilçe semt pazarları arasında Kepsut İlçemizdeki Pazar fiyatları ve vatandaşların Pazar alışverişlerini araştırdık ve sorduk. Pazarcılar sabahın erken saatlerinde tezgahlarına yerleştirdiği ürünlere dair neler söylüyor haberimizde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu