EkonomiGündemÖzel Haberler

PAZAR TEZGAHLARINDA FİYATLAR

Zahire pazarında işlerin bir süredir durgun olduğunu söyleyen esnaflar, tezgahlarda fiyatların düşük olduğunu belirttiler. Bazı pazarcılar, vatandaşın alım gücünün olmadığını söylerken Pazar tezgahlarındaki fiyatlar MERHABA’da…

YERLİ MALI YURDUN MALI

Tezgahları kış renkleri kapladı. Lahanalar, ıspanaklar, mandalinalar tezgahtaki yerini alırken fiyatları için ‘ucuz’ diyen de var ‘pahalı’ diyen de… Vatandaş bütçesine göre alışverişini yapıp eve götüreceği erzaklarını pazardan alırken, esnaf da ‘yerli üretime’ destek çağrısı yaptı.

PAZAR TORBANIZ KAÇ LİRAYA DOLAR?
Mandalina 2 TL
Havuç 3 TL
Dolmalık Biber 6 TL
Muz 5 TL
Ayva 3 TL
Domates 3 TL
Limon 4 TL
Kivi 6 TL
Elma 3 TL
Köy Peyniri 14 TL
Manyas Peyniri 22 TL

Habibe Hatı: Ben 1989 yılından beri eşimle birlikte pazarcılıkla uğraşıyoruz. Satışlar son dönemde oldukça azaldı. Son aylarda vatandaşın alım gücü çok düştü. Eskiden kilolarca sebze ve meyve alınırdı. Şimdilerde vatandaşlar pazara uğramıyor. Fiyatlarımız da çok düşük olmasına rağmen marketler tercih ediliyor. Ama pazarda kendi elleriyle meyve seçebilecekken marketlerde istedikleri gibi seçemezler. Pazarlık yapamazlar. O yüzden ben vatandaşları pazardan alışveriş yapmaya davet ediyorum.

Kadriye Koç: Üçpınar Mahallesi’nde oturuyorum. Hem ürettiklerimizi satıyoruz hem de aracılardan alıp pazara getiriyoruz. Fiyatlarımız uygun. Lahana 5 liradan başlıyor. Ispanak 3 TL, mandalina 1,5 TL, Havuç 3 TL, Patlıcan 3,5 TL, Domates 5 TL, Portakal 4 TL. Kış yaklaşırken ara dönemde fiyatlar artar ama yavaş yavaş düşecektir. En çok mandalina satılıyor. Domates, mevsimi olmadığı için pek tercih edilmiyor. Marketlerde fiyatlar iki katı daha yüksek. Yakın diye oralar tercih ediliyor ama ben vatandaşlarımızı alışveriş yapmaları için pazara davet ediyorum. Bizim fiyatlarımız çok daha uygun.

Mehmet Kerze: 32 yıldır pazarcılık yapıyorum. Böyle bir yıl görmedim. Ne yazık ki satışlar çok düşük. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fiyatları da düşürebildiğimiz kadar düşürdük. Domatesin kilosunu 3,5 liradan veriyorum. Mandalinanın kilosu1,5 lira. Mevsim şartları nedeniyle en çok tüketilen elma ve mandalina oluyor. Patlıcan, karnabahar ve lahana da en çok tüketilen sebzelerden.

Bedia Eryılmaz: Ben 25 senedir pazarcıyım. Balıkesir’imize özgü lezzetli peynirlerimizin satışını yapıyoruz. Fiyatlarda zam olmamasına rağmen satışlar çok durgun. Herşeye zam geliyor. Mazot, yem fiyatları üreticiyi zorluyor. Peynirlerin fiyatı 14 liradan başlıyor 35 liraya kadar peynir var. Vatandaşlar bütçesine göre peynir alıyorlar.

Şerife Alıcı: Balıkesir’imizin semt pazarları çok güzel. Taptaze ürünlerin satışını yapıyoruz. Bahçemizde dalından koparıp getirdiğimiz sebze ve meyveleri pazarda satıyoruz. Fiyatları da çok uygun. Biber 3 lira, havuç 3 lira. Ispanak ve karnabahar 4 liradan başlıyor. Meyvelerden de en çok mandalina ve elma tercih ediliyor. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu