GündemEkonomi

PAZARDA KIŞ BEREKETİ

Zahire Pazarı’nda tezgahlarını açan esnaflar, satışların eskisi gibi olmadığını söylerken, vatandaşları market yerine pazarlardan alışveriş yapmaya davet ettiler. Pazarlar yeşillenirken kış meyve ve sebzeleri de tezgahları süsledi.

Karnabahar 4TL
Üzüm: 6 TL
Mandalina: 4 TL
Portakal 4 TL
Armut: 5 TL
Muz: 7 TL
Elma: 3,5 TL
Limon : 5 TL
Biber: 5 TL

Kış sebze ve meyveleri tezgahlardaki yerini aldı. Brokoliden Ispanağa kadar sağlıklı sebzelerin süslediği tezgahlarda üzüm ise yerini mandalinaya bıraktı. Pazar esnafı, semt pazarlarındaki son durumu MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

Ömer Tunç: Ben 6 yıldan beri pazarcılık yapıyorum. Marketler, manavlar arttığı için artık satışlar eskisi gibi değil. Her ürünler her markette satıldığı için bizim işlerimiz de olumsuz etkileniyor. Zahire Pazarı’ndayız ama Cumartesi Pazarı’nda da Bigadiç’te de satışa çıkıyoruz. Pazar yerinde elbette satış daha iyi oluyor. Sezon sonu ara dönem olduğu için fiyatlar da arttı. Üzüm artık kalmadı. Son ürünleri satıyoruz. O nedenle fiyatı 6 lira. Diğer ürünler aynı. Mandalinalar geçen seneki gibi bol değil. Bu sene az hasat oldu. O yüzden fiyatlar yükseldi.
Şenol Kıratlı: Ben 1978 yılından beri bu işi yapıyorum. Pazarcılığı seviyorum. İşimiz güzel. Şu anda mandalina dönemi. Üzüm bitti. Artık mandalina, portakal ve elma satışları yükseldi. Malın kalitesine göre fiyatlar da artıyor. İşe ilk başladığım yıllarda satışlar çok iyiydi. Bu kadar fazla pazarcı yoktu. O zamanlar malı bulan parayı alıyordu. Artık iyi ürün getiren parayı da bulamıyor. Çünkü artık pazarcılar çoğaldı ve iyi ürün azaldı. Vatandaşın alım gücü de düştü. Marketler eskiden bu işi yapmıyordu. Artık her yer market oldu. O yüzden esnaf zor durumda. Marketlerde sebze ve meyve satışı olmamalı. Çünkü sebze ve meyve en kaliteli halde pazarda satılır. Vatandaşlar kredi kartı geçtiği için marketleri tercih ediyorlar. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu