Köşe Yazıları

“Peeling”- Soyma İşlemi Nedir, Faydaları Nelerdir ?

Değerli okurlar, bugünkü konumuz “Peeling” tedavisi.  Kış aylarında uygulanabilen, cildimizde sağlıklı bir ışıltı sağlayan bu işlemden sizlere bahsetmek istiyorum.

“Peeling” çeşitli yöntemlerle “derinin soyulması” anlamına gelmektedir.   Bu soyma işleminin ideal düzeyde ve etkili olması için uygun hastalarda,  uygun  kimyasal solüsyonlar kullanarak  yapılması gerekir.

Vücut ve yüz “peeling”  tedavisi yaptırmak için en uygun zaman kış aylarıdır.  “Peeling” tedavisinin esas amacı sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmaktır.  Gelin bu işlemin detaylarını aşağıda beraber inceleyelim.

İlgili Makaleler

Peeling işlemine neden ihtiyaç duyarız?

Yaş alma, stres, değişen hava koşulları, güneş ve çevre kirliliği gibi çeşitli faktörler sonucunda  derimiz hassaslaşabilir,  dengesini yitirebilir ve derimiz üzerinde ölü bir tabaka birikir. Kendini yenileyemeyen derimizde zamanla lekelenmeler, çizgiler ve mat bir görünüm oluşabilir.  Bu nedenle derimizi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için  “peeling” işlemine ihtiyaç duyarız.  Bu tedavi mutlaka Dermatoloji hekimi tarafından uygulanmalıdır,  deride istenilen  derinliklerde kontrollü soyma ve hasar oluşturularak soyulma hedeflenmelidir.   Derimizin bakımı, temizliği ve derimizi ölü deriden arındırmak için düzenli  aralıklar ile “peeling” işlemi  yaptırmamız gerekmektedir.

Kimyasal Peeling Hangi Durumlarda Uygulanır?

Profesyonel düzeyde uygulanan “kimyasal peeling” akne tedavisinde, akne izlerinin giderilmesinde, rosase hastalığında, deride oluşan lekelenmelerde, güneş hasarı sonrası oluşan lekeler ve kırışıklıklarda, deri yüzeyinin düzeltilmesi, derideki mat görünümün engellenmesi ve yüz-boyundaki ince kırışıklıkların tedavisinde uygulanır.

Kimyasal Peeling Hangi Maddeler İle Yapılır?

Piyasada “peeling” yapmak için pek çok ürün satılmaktadır.  Burda bahsedilen “kimyasal peeling” uygulamasında ise   glikolik asit, triklosetik asit (TCA), salisilik asit,  Jessner solüsyonü gibi  çeşitli asitler, çeşitli konsantrasyonlarda kullanılır.    Hangi asidin hangi konsantrasyonda kullanılacağı hastaya, hastanın ihtiyacına ve soyma istenen derinliğe bağlı olarak uygulayan hekim tarafından belirlenir.

Dikkat edilecek Noktalar

Peeling işlemleri için mutlaka hekim ile görüşülerek yapılacak işlemin seans sayısı ve aralıklarını belirlemek gerekir.  Uygulanan ajana bağlı olarak değişmekle beraber seans aralıkları 10  ile 21 gün arasında değişmektedir.   Derinin işlem sonrası vereceği tepkiye bağlı olarak seanslar ayarlanır ve işlem öncesi ve sonrası yapılması gereken önlemler anlatılır.

 

Değerli okurlar, “peeling” tedavisi ile  parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isterken deride yanıklara, deride lekelenme artışı, deri enfeksiyonları ve hatta izlerle sonuçlanabilecek komplikasyonlarla başınızın ağrımaması için bu işlemin sadece bu konuda bilgili uzman hekimler tarafından ve uygun koşullarda yaptırdığınıza dikkat ediniz. “Derinizi Dermatologlara emanet edin”, sağlıkla kalın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu