GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

PEKİ, AHMET AKIN AĞA’DA DİĞER PARTİLİLER MARABA MI?

Yerel seçim atmosferine girdiğimiz bu günlerde Balıkesir’de kimlerin hangi partiden Aday gösterileceği yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı. Yakından takip ettiğim için Ak Parti’nin Dr. Zekai Kafaoğlu ile devam edeceği bilgisinin neredeyse kesinleştiğini düşünüyorum. Asıl merak ettiğim CHP’nin, son bir yıldır adı Büyükşehir Belediye adaylığı ile sıkça anılan Ahmet Akın’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği idi.

Bu konuda yaptığım kulis girişimlerinden maalesef kayda değer ve ciddi bir bilgiye ulaşamamıştım. Sadece küçük ama kendimce değerli olan Akın’ın adaylığına Kılıçdaroğlu’nun pek sıcak bakmadığına dair bir bilgi kırıntısına ulaşabilmiştim. O gün Teyide muhtaç olduğu için bu bilgiyi okurlarla paylaşmayı uygun görmedim.

Ama Önceki gün Habertürk köşe yazarı Sevilay Yılman’ın, CHP milletvekillerinin yerel seçimlerde aday olmasını eleştirdiği yazısında, Kılıçdaroğlu’nun da bu seçimde hiçbir milletvekilini aday göstermeyeceğini kaleme alması ve hatta kulis bilgilerine dayanarak bununla ilgili bir anekdot paylaşması ile Akın’ın aday yapılmayacağına dair bilgiyi adeta teyit etmiş oldum.

Sevilay Yılman, CHP’yi yakından takip eden ve kulise dayalı kaynakları oldukça iyi olan bir yazar. Aslına bakarsanız Yılman, istisnai bir iki durum dışında bu tip paylaşımlarında neredeyse hiç yanılmamış. Önceki gün yayınlanan yazısında Yılman, Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinin yerel seçimlerde adaylık ile ilgili yaptıkları kulis çalışmalarından, kamuoyuna yansıyan açıklamalarından ve kendisinden bizzat adaylık talep edilmesinden oldukça rahatsız olduğundan bahsetmiş.

Yılman, kaleme aldığı yazıda bu rahatsızlığı “Çok yakın bir isimden duyduğuma göre geçtiğimiz günlerde bir milletvekili de İzmir’e aday olmak için kapısını çalmış. Ancak Kemal Bey kendisinden icazet almaya gelen o milletvekiline epeyce sinirli ve yüksek bir tonda aynen şu yanıtı vermiş: Kardeşim daha 6 ay önce beni vekil yap diye gelip gırtlağıma çöktün şimdi gelmiş İzmir’i istiyorum diyorsun. Yani anlamıyorum sizin bu hırsınızı. Ne istiyorsunuz? Neyi hedefliyorsunuz? Niye hep siz? Neden? Ne sanıyorsunuz siz kendinizi? Ne yani sizler bu partide ağasınız da, diğer partili arkadaşlarımız maraba mı?” şeklinde yansıtmış.

Hal böyle olunca benim de aklıma başlıkta kullandığım söz geliverdi. Acaba Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına istekli olan Ahmet Akın’a birileri “KARDEŞİM SEN AĞASINDA DİĞERLERİ MARABA MI” diyebilir mi?
Aslında Sevilay Yılman’ın satırlarında bu sorunun cevabı da var.

İşte O cevap “İddia ediyorum vekil olan hiçbir isim Mart’taki yerel seçimde aday olamayacak”

Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu