Köşe Yazıları

PEKİ, EDEP NERDE KALDI!

Covid-19 (koronavirüs) salgını ve tehdidi yüzünden tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde yaşayan insanlar da bunalmış durumda. Hiç kuşkusuz bu zor süreç ve bu süreçte yaşananlar tüm faktörleri ile insanlık tarihinde yerini alacak.

Ama şahsen, bu zor sürecin adeta bir turnusol etki yarattığı bazı olaylarında tarihe not düşülmesi gerektiğine inanıyorum.

Örneğin; salgın tehdidi ile verilen savaşta, komuta kademesinde yer alan ve masa başında oturmadan, hastanelerde, acil bölümlerde, sahadaki personelinin olduğu her yerde olan Sağlık İl Müdürü’nün, esnek çalışma talebini “şimdi olmaz” diye reddettiği için, sosyal medya hesabı yolu ile ‘ailesi dahil yapılan beddualar ile’ saldırının da tarihe not düşülmesini istiyorum.

İlgili Makaleler

Örneğin; Esnek çalışma talebi hak olsa bile “şimdi olmaz” diyen komutanı hakkında çirkin paylaşımda bulunan ve bu nedenle geçici olarak açığa alınan Dr. Fevzi Turgut’un, hiçbir şey olmamış gibi mağdur rolünde gündeme getirilmesinin de tarihe not düşülmesini istiyorum.

Örneğin; salgın ile birebir savaşan, cephede ki ilk kuvvetlerimizi oluşturan sağlık Camiasının alkışlanması, nasıl tarihe not düşülmesi gereken bir olaysa, aynı camianın içinden bu cepheden kaçmak için istifa etmeye çalışanların olduğu da tarihe not düşülmesi gereken bir olaydır diye düşünüyorum.

Örneğin; en küçük ağrısında bilime inanarak Doktora koşan ve onda şifa arayan insanların, Aynı bilim adamlarının, aynı doktorların ‘bulaşmasın-bulaştırmayın’ ikazı ile ilgili ‘EVDE KAL’ çağrısına uymamasını ve bu insanların “sokağa çıkma yasağı” gelmeli demesinin de tarihe not düşülmesi gerekiyor bence.

Biliyorum bunlar az sayıda diyeceksiniz ama bence öyle az falan değil bu örnekler. Girin sosyal medya hesaplarına, orada salgın tehdidi ile birlikte mücadele edilmesi gereken bu günlerde, ideolojik, siyasi ayrışma ve nefrete dayalı, inanç, inançsızlık, mezhep vs. gibi ayrıştırıcı tabanlı paylaşımlara bir bakın ve az mı, değil mi, Kendiniz karar verin.

Bin yıldır Anadolu’nun bağrında yeşerttiği ‘farklılıklara rağmen birliktelik’ zenginliği ile her görüşe karşı saygı felsefesinden elbette ve asla vazgeçmeyeceğim. Ama savaşta olduğumuz bu günlerde yaşadığımız çirkinlikleri tarihimize not düşmezsek, Yarın yaşanacak güzelliklerin temelini eksik atmış olacağımıza samimiyet ile inanıyorum.

Kalın Sağlıcakla…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu