Gündemİlçe HaberleriSiyaset

PES YAVUZ BEY!

Geçtiğimiz günlerde iflas kararı mahkemece onaylanan YÖRSAN’a ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’e cevap veren AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’na Aytekin’den anında cevap geldi. Ensar Aytekin “ Önce Yörsan’ı sattılar, şimdi de sorumluluktan kaçıp YÖRSAN mağdurlarını yüzüstü bıraktılar” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Yılan hikayesine dönen YÖRSAN’ın durumu geçtiğimiz günlerde mahkemece netleşti ve şirketin iflasına karar verildi. Bunun üzerine bir açıklama yaptık, 17bin üretici ve 300 çalışan yüz üstü bırakıldı dedik, çıkıp söz verdiler sorunu çözeceğiz dediler, verdikleri sözü gördük şirket iflas etti. El birliğiyle YÖRSAN’ı batırdılar dedik. Açıklamamıza cevap veren Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın sözlerini şaşkınlıkla okudum. Şok oldum, üzüldüm. Yavuz bey resmen bizim meselemiz değil diyerek konudan kaçmış ve hem YÖRSAN çalışanlarını hem 17bin üreticiyi mağdur ettiklerini itiraf etmiş. Bunu da tutup cevap diye basın açıklaması haline getirmiş. Balıkesir tarihinin en önemli firması göz göre göre batağa giderken, üreticiyi ve çalışanları sahte vaadlerle kandırıp gelinen noktada bizle bir alakası yok demek tek kelimeyle nankörlüktür.
YÖRSAN’ın iflasına giden yolun şahsınızla değil ama partinizle bir ilgisi var Sayın Subaşı. Öğrenmek istiyorsanız Ulusal Süt Konseyi’nin yapısını sorgulayın. Başkanlarına sorun anlatırlar. Abraaj Group’u iflas ettiren şeyi biz yazalım: Abraaj’ın ceosu kendi şirketine ait 385 milyon doları şahsi hesabına geçirdi ve Abraaj’ı fonlayan Bill Gates vakfının kaynakları yanlış kullanmasıydı. Türkiye’de onlarca süt ve süt üretimi yapan holding ve firma varken, kim aracı oldu da YÖRSAN’ı Dubaili bir şirket satın aldı? Balıkesir’de ve Türkiye’de firma mı bitti de Dubai’den bir şirket gelip Balıkesir’in markasını aldı? Kim referans oldu? Yoksa olay gerçekten serbest piyasa ekonomisi içerisinde gerçekleşen sıradan bir alış satış hikayesi miydi? Madem öyleydi, bu sefer Azerilere satılmak üzereyken ne oldu da satış durdu?

Gönen’de o süt fabrikası niye yandı Yavuz Bey?

Google’dan araştırma yapmayı seviyorsunuz, ne güzel. Mesela MEGA Varlık Yönetim Şirketi yazıp bir kez daha arama yapın. Alacağınız sonuçları birbiriyle ilişkilendirmekte zorluk çekerseniz YÖRSAN’dan alacağı olan bankalara bir sorun, siz bu alacaklarınızı kime ve niye sattınız?

Belki de bütün soruları sormaya Ulusal Süt Konseyi eski başkanı Ethem Sancak’tan başlayabilirsiniz.

Balıkesir’de bir firma batacak, Balıkesir tarihinin en önemli üreticilerinden biri iflasa sürüklenecek, süreç içinde ailenin bu şirketi bize satın itibarımız gitmesin, çalışanlarımızın ve üreticilerimizin alacakları ödensin denmesine rağmen duyulmayacak, konkordato komiserlerinin maaşlarına zam yapılacak ve siz kalkıp sürecin bizle alakası yok diyeceksiniz öyle mi? Atanan kayyumun partinizle ilgisi olmadığını iddia edeceksiniz öyle mi?

Balıkesir’in de Susurluklunun da bu saatten sonra sizle alakası yok Yavuz Bey.
Ayrıca Kurultayla ilgili çok merak etmişsiniz söyleyeyim: Halkın ekmek meselesi siyasi hesaplara sığmaz. Siz genel olarak, bu halkın yoksulluğunu istismar ettiğiniz için herkesi kendiniz gibi sanıyor olabilirsiniz, biz o yoksul bıraktığınız halkın partisiyiz, sarayın emir eri değil!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu