Balıkesir Merhaba Gazetesi

Peygamber Efendimiz, Karesi’de anılacak

Peygamber Efendimiz, Karesi’de anılacak
16 Nisan 2015 - 0:31

Genel

Karesi Belediyesi’nden Kutlu Doğum Programı

Karesi Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası programları, 17 Nisan Cuma günü saat 14.30’da Çavuş Sokak’ta başlayacak. Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Müftlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çavuş Sokak’ta stant kurulacak. Emin Olcay’ın, “Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (S.A.V.) Hoşgeldin Sultanım” konulu bir söyleşi yapacağı programda; Dem-i Aşk sema ve tasavvuf müziği gösterisi gerçekleştirecek. Ayrıca 17 Nisan Cuma günü saat 16.00’da Karesi AVM’de Yazar Ömer Tuğrul İnançer, Karesililerle buluşarak, “Alemlere Rahmet” konulu bir söyleşi yapacak. Sunucu ve moderatörlüğünü Tarık Yenen’in yapacağı söyleşi ile Furkan Biçer ve Muhammed Emin Ayaz’ın gerçekleştireceği tasavvuf dinletisi TRT Müzik kanalından da canlı olarak yayınlanacak. Çavuş Sokak’ta Cuma günü yapılacak etkinlikler, Cumartesi günü de devam edecek.

BAŞKAN YILMAZ’DANMESAJ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, programlar öncesinde bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, “Hiç şüphesiz Müslümanlar olarak, Kuran-ı Kerim’in ve son peygamberin (S.A.V.) çağlar üstü örnekliğini esas almakla sorumlu olduğumuz hatırlatmakta fayda görüyorum. İslam’ın medeniyetler inşa eden eşsiz ilkelerine, tarihte bu ilkelerin üzerinde yükselen model toplumlara, onların farklılıkları çatışmaları ve yıkım sebebi değil, gelişme ve zenginleme fırsatı olarak nasıl değerlendirildiğine odaklandığımız zaman, coğrafyamız yeniden güven yurdu haline gelecektir.

Ülkemizde, gönül coğrafyamıza ve insanlığa barış, huzur, esenlik, merhamet, şefkat, adalet ve fazilet aşılamanın yolu, birlikte yaşama hukukunu ve ahlakını yeniden yaşanır kılmaktan geçmektedir. Dünya bize, biz ise birbirimize emanetiz.” Dedi.

haber merkezi

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.