Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Plevne Çare Arıyor

Plevne Çare Arıyor : Balıkesir Plevne mahallesinde, yamalı yollar dikkat çekti. Yollardaki yama ve kablo görüntüleri de hem kullanım, hem de görsel açıdan vatandaşı memnun etmiyor. Ayrıca, Altyapı çalışması da hiç olmayan mahallede, Telekom ve Baski gibi kurumların yaptığı çalışma sonrası bozuk olan yollar çalışma bekliyor.

 

Plevne Çare Arıyor

1 162

Mahalle Muhtarı Neslihan Atlı, mahallesi için çözüm olacak sorunların takipçisi olduğunu söyledi. Özellikle trafik konusunda belediyeden istediği hız kesici şart dediği noktalar için ret yanıtı gelmesini anlamsız bulduğunu ifade etti. Ayrıca, özellikle asfalt istediği yolların şuan bakımsız ve yamalı yollardan ibaret olduğuna dikkat çekti.

 

Plevne’nin Yamalı Yolları

Plevne mahalle muhtarı Neslihan Atlı mahallesini en iyi tanıyanlardan olduğunu söyledi. Doğup büyüdüğü mahallenin muhtarı olmaktan memnun ve ayrıca keyif duyduğunu belirtti. Dört yıldır Plevne mahalle muhtarlığı yaptığını söyleyen Neslihan Atlı, mahallenin altyapı sorunlarının mahallede yaşayanlar açısından zorluk yaşattığına değindi. Neslihan Atlı konuyla ilgili, “Örneğin, Telekom geliyor bir yer açıyor. Yada BASKİ geliyor bir yer kazıyor. Burada işlem yaptıktan sonra kazılan yerlere yama yapılıyor. Yapılan bu yamalar gelişi güzel olduğu için hem kullanım hem de görsel kirliliğe neden oluyor” dedi.

 

Belediyeleri Arayan Vatandaş Çözümsüz Bırakılıyor!

Plevne Mahallesi muhtarı Neslihan Atlı vatandaşlardan gelen taleplere yönlendirmeyle çözüm bulduğunu açıkladı. Ayrıca, “Özellikle vatandaş beni aradığında onlara şunları söylüyorum Büyükşehir’i, Altıeylül’ü veya Büyükşehir Belediyesi’ne ait çağrı merkezleri var onları arayın diyorum ”dedi. Daha da önemlisi halk oralardan geri dönüş olmadığı için sizi arıyoruz muhtarım diyor!

 

“Çözüm İçin Ben Arıyorum”

Vatandaşların taleplerine dönüş olmadığı için bende ayrıca ilgileniyorum. Ardından çözüm bulununca vatandaşlarımızdan teşekkür ediyoruz diye geri dönüş alıyorum. Bu sefer de ben yaptırmış gibi oluyorum ama çözüm için çalışıyoruz” dedi. Ayrıca, tekrar bir şikayet olduğunda beni arıyorlar bende de böyle bir izlenim oluştu” dedi.

 

“Özellikle korona döneminde çok çalıştık”

Atlı, Muhtarların özellikle korona döneminde çok çalıştıklarını da ifade etti. Plevne Mahallesi muhtarı Neslihan Atlı ,”Korona döneminde muhtarlar ile beraber devamlı sahadaydık. Genelde korona olduğu için hizmette istediği gibi gelmedi. Pandemi geçti derken ardından Maraş depremi meydana geldi. Belediyelere yüklenemiyoruz ama istediğimiz hizmetlerde elbette hala var”dedi.

 

“Hız kesici istedik kabul edilmedi”

Plevne mahallesinde mahallelerinin bazı noktalarında hız kesiciye ihtiyaç olduğunu belirtti. Belediyeden bu konuda talepte bulunduk ancak uuygun görmediler dedi. Neslihan Atlı, “Belediye hız kesici istediğimiz yerleri uygun görmeyince talebimizi kabul etmedi. Ama bazı yerlere bakıyorum hız kesicilerden üst üste 2 tane yapılmış. Neye göre yapılıyor, nasıl yapılıyor gerçekten bir muhtar olarak bunları öğrenmek istiyorum. Bunları da fotoğrafladım ve gerekli mercilere ileteceğim” dedi.

 

“Bazı caddelerde asfalt çalışmaları istiyoruz”

Özellikle Plevne mahallesi sınırları içinde kalan bazı caddelerde asfaltlama çalışması istediğini de belirten muhtar Neslihan Atlı şunları söyledi ; “Şehit Birol Koç Caddesi’nde özellikle asfaltlama çalışması yapılmalı. O cadde de 2 yıl önce bir su patlaması oldu. Ayrıca, çalışmalar yapıldıktan sonra yama bozuldu. Böylelikle, çökmeler oluştu. Dahası, o caddenin yolu artık köy yolu gibi oldu. Özellikle yağmur yağdığında her taraf göl gibi oluyor. Şehit Birol Koç Caddesi’nin asfaltlanması konusunda Yücel Yılmaz’dan söz aldık sanırım çalışma sırası oraya doğru gelecek gibi. Ayrıca Savaştepe Caddesi’nde de yolda çatlamalar çok. Savaştepe Caddesi işlek bir caddemiz. Vatandaşlar adliyeye, şehir hastanesine ve organizeye gitmek için o yolu kullanıyor” dedi.

 

Kablolar ve Yarım Kalan Bozuk yollar Rahatsız Ediyor

Son olarak mahallede ki ev kiralarının pahalı olduğuna da dikkat çeken Plevne mahallesi muhtarı Neslihan Atlı, “Burada sen kira bedeli veriyorsun ama bir bakıyorsun Telekom’a ait kablolar yerlerde ve UEDAŞ’ın kabloları da her yere dağılmış yapılmış ve yarım bırakılmış gerçekten üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

Serap Acar’ın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu