GündemEğitim

POMEM, 19/2. dönem mezunlarını verdi

Balıkesir Polis Eğitim Merkezinde 19/2. dönem polis eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemini başarı ile tamamlayan 885 yeni polis memuru, düzenlenen törenle diplomalarını alarak meslek yemini ettiler.

POMEM’de düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yenikalaycı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yenikalaycı, “Bizlere düşen görev vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir.”dedi.

BEBEK KATİLİ PKK

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’ya, Allah’tan rahmet diledi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR

Özel Harekât Teşkilatının terörle mücadele konusunda çok özel bir yeri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Özel harekâtta çalışan polis kardeşlerimiz çok özel seçilen insanlardır. Mesleğinizle ilgili gerekli olan teknik ve taktik eğitimleri aldınız. Silah, mühimmat araçlarının en iyi şekilde kullanılması için eğitildiniz. Fakat bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız, inancınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler olduğunu çok iyi biliyoruz.”dedi.

SADECE AMİRLERİNİZDEN TALİMAT ALACAKSINIZ

Vali Yazıcı, “Bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız. Görevinizi yaparken sadece sıralı amirlerinizin ve üstlerinizin talimatlarını yerine getireceksiniz. Nasıl ki vatandaşların huzur ve güvenliği için görevinizi yerine getiriyorsanız, devletin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yapılanmanın, yıkıcı, bölücü, Paralel Yapılanmanın daima karşısında olacak ve azimle mücadele edeceksiniz. Bizim bu gücümüz ve görüntümüz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza her daim korku verecektir. Bu düşünceyle sizler, bizler ve tüm kamuda görevli herkes üzerine düşen görevi laikiyle yapma gayreti içerisinde olmalıdır.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu