Başkan Akın’ın Projesiyle Özel Çocuklar Ata Binmeyi Öğrendi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, hipoterapi öncesi eğitimleriyle ata binmeyi öğrenerek korkularını özgüvene dönüştürdü, 45 öğrenci madalya ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi.
Hipoterapi Öncesi Eğitimler Başarıyla Tamamlandı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Temmuz ayından bu yana sürdürülen hipoterapi öncesi alıştırma eğitimlerini başarıyla tamamladı. Özel bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimini destekleyen çalışmalar, Binicilik, Spor ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde uzman ekipler eşliğinde yürütüldü.
Süreç boyunca özel bireylerin atlara karşı yaşadığı ön yargı ve korkular, sevgi temelli yaklaşımla özgüvene, mutluluğa ve cesarete dönüştü. Çocuklar denge, koordinasyon ve motor becerilerinin yanı sıra sosyal iletişim alanında da önemli gelişim gösterdi.
Madalya ve Başarı Belgeleri Törenle Takdim Edildi
Program sonunda düzenlenen törende öğrencilere cesaret ve başarı belgeleri ile madalyaları takdim edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, Başkan Akın’ın “Balıkesir Benim Ailem” vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmanın kapsayıcı bir hizmet olduğunu belirterek, sürece katkı sağlayan ailelere, çocuklara ve uzman ekip üyelerine teşekkür etti.
Durmaz, hizmetin daha geniş kitlelere ulaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Çocukların Sosyal Gelişimi Öne Çıktı
Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan, çocukların Temmuz ayından bu yana büyük sosyal gelişim kaydettiğini vurguladı. Ata karşı başlangıçta korkuları olan çocukların süreç içinde alıştığını belirten Özcan, “Ata binmek için heyecanla gün sayıyorlar. Bu çalışma çocuklarımıza beceri ve sosyal gelişim anlamında çok güzel katkılar sundu” dedi.
Hipoterapi uygulaması, özel bireylerin hem fiziksel hem sosyal gelişimine katkı sağlayan örnek bir hizmet olarak öne çıkarken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerinin artarak devam edeceği kaydedildi.

Balıkesir’in Belediye Başkanları Sındırgı’da İftar YaptıGündem
Balıkesir’de 27 Oyun Sahneye Çıkıyor: Hangi Tiyatro Nerede?Gündem