Balıkesir’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Başlıyor!
Balıkesir’de el emeği ürünler, sahne gösterileri ve atölye etkinlikleri aynı programda buluşacak. Peki Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği ne zaman ve nerede yapılacak?
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenecek sergi açılışı için vatandaşları programa davet etti. Etkinlikte, öğretmenlerin ve kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar Balıkesirlilerle buluşacak.
Görselde yer alan davette, programın “öğretmenin kaleminden, kursiyerin elinden, halkın içinden gönüllere nakşedilen eserlerin sergilendiği” bir buluşma olarak hazırlandığı vurgulandı.
Program 3 Haziran’da Cumhuriyet Meydanı’nda
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği, 3 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Programın adresi ise Balıkesir Merkez Cumhuriyet Meydanı olarak duyuruldu.
Etkinlik alanı, davette TTM yanı, Eski Ordu Evi arkası şeklinde belirtildi.
Sergi Açılışı Ve Atölye Etkinlikleri Var
Program akışında açılış, protokol konuşmaları, sergi açılışı, sahne gösterileri ve atölye etkinlikleri yer alacak. El sanatlarından geleneksel üretimlere kadar farklı alanlarda hazırlanan çalışmaların ziyaretçilerle buluşması bekleniyor.
Etkinlik görselinde yöresel halk oyunları, dokuma, çini/seramik çalışmaları ve el emeği üretimlere dair detaylar da öne çıkarıldı.
“Öğren, Üret, Paylaş”
Program davetinde, hayat boyu öğrenmenin yalnızca kurslarla sınırlı kalmadığı; üretim, paylaşım ve sosyal katılım yönüyle de önem taşıdığı mesajı verildi. Davette yer alan “Öğren, üret, paylaş; hayatın her anında ilerle” ifadesi, haftanın ana temasını yansıttı.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Kal imzasıyla yayımlanan davette, vatandaşların sergi açılışına katılımından memnuniyet duyulacağı belirtildi.
Balıkesir’de Yönetici Yetiştirme ProgramıEğitim
Balıkesir’de Mesleki Eğitimde Güncel Yaklaşımlar Forumu 2 Haziran’da DüzenlenecekEğitim