Balıkesir’de 30 Dakikalık Gece Kesintisi
UEDAŞ planlı kesinti listesine göre Balıkesir’de 10 Mayıs Pazar gecesi bazı mahallelerde 23.00 ile 23.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti kısa sürecek ancak çok sayıda kırsal mahalleyi kapsayacak.
Balıkesir’de 10 Mayıs Gecesi Elektrik Kesintisi
Balıkesir’de 10 Mayıs Pazar günü gece saatlerinde planlı elektrik kesintisi yapılacak. UEDAŞ’ın planlı kesintilerine göre kesinti, 23.00-23.30 saatleri arasında uygulanacak.
Kesintinin nedeni ise “OG manevra için kesinti” olarak yer aldı. Çalışma özellikle Balya ve Karesi ilçelerindeki bazı mahalleleri etkileyecek.
Balya’da Çok Sayıda Mahalle Etkilenecek
Planlı kesinti kapsamında Balya ilçesinde şu mahallelerde elektrik kesintisi bekleniyor:
Kayalar, Kayapınar, Danişment, Karacahisar, Koca Camii, Göloba, Kadıköy, Ilıca, Çukurcak, Semizköy, Patlak, Yazlık, Örenköy, Kavakalanı, Söbücealan, Enverpaşa, Gökmusa, Karlık ve Alidemirci.
Bazı mahallelerde kesintinin sokak bazlı uygulanacağı görülürken, listede Kayalar 62, Kayalar 73, Kayalar 52, Kayapınar 25, Kayapınar 17, Kadıköy 10, Büyükpınar 15, 4, 22, 21, 10, 6, 14, 7, 9 ve 11 gibi sokak bilgileri de yer aldı.
Karesi’de 2 Mahalle Listede
Kesinti listesinde Karesi ilçesinden de iki mahalle bulunuyor. Buna göre Kocavşar ve Büyükpınar mahallelerinde elektrik kesintisi yapılacak.
Özellikle gece saatlerinde elektrikli cihaz kullanan vatandaşların, kesinti saatine göre önlem alması önem taşıyor.
Kesinti Ne Kadar Sürecek?
Planlamaya göre elektrik kesintisi 30 dakika sürecek. Kesinti saati:
10 Mayıs Pazar / 23.00 - 23.30
Çalışmanın planlı olması nedeniyle sürenin kısa tutulması bekleniyor. Ancak vatandaşların, elektronik cihazlar ve gece kullanımı gereken ekipmanlar için tedbirli olması gerekiyor.
Vatandaşlar Ne Yapmalı?
Kesinti kısa süreli olsa da özellikle buzdolabı, modem, kombi, güvenlik kamerası, medikal cihaz ve şarjlı ekipman kullanan vatandaşların önceden hazırlık yapması öneriliyor. Elektriklerin geri gelmesiyle birlikte cihazların zarar görmemesi için hassas elektroniklerin prizden çıkarılması da faydalı olabilir.
Tarih: 10 Mayıs Pazar
Saat: 23.00 - 23.30
İl: Balıkesir
İlçeler: Balya, Karesi
Kesinti Nedeni: OG manevra için kesinti
Süre: Yaklaşık 30 dakika
Kepsut Hotaşlar Mahallesi'nde Alevlere Karşı Nöbetİlçeler