Balıkesir’in eşsiz sahilleri yaza hazırlanıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahillerdeki yaz hazırlıklarını sürdürüyor. Halkın ihtiyaçlarına uygun sosyal donatı alanlarını artıran ekipler, plaj düzenlemelerinden kent mobilyası üretimine kadar birçok alanda titiz çalışmalar gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin turizmde öne çıkan şehirlerinden biri olan Balıkesir’de eşsiz sahiller yaz sezonuna hazırlanıyor.
Büyükşehir’den kıyılarda yaz mesaisi
Büyükşehir ekipleri; kum eleme, iskele kurulumları, sahil temizliği, çapalama çalışmaları ile birlikte duş ve soyunma kabinlerinin kurulumunu gerçekleştirerek bölge halkının ve tatilcilerin konforunu artırmayı hedefliyor.

Engelsiz Ve Temiz Sahiller İçin Yoğun Mesai
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Bölgesi ve Güney Marmara’daki sorumluluk alanlarında sahillerdeki bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Bölge halkının, yerli ve yabancı turistlerin sorunsuz bir yaz geçirmesi için tüm imkânları seferber eden ekipler, plajlarda eskiyen duş ve soyunma kabinlerini yeniliyor. Özel gereksinimli vatandaşların güvenle denize girebilmesi için engelli rampalarının bakım ve montajını gerçekleştiren ekipler, yürüyüş yollarına da erişimi kolaylaştırmak adına yönlendirme levhalarının montajını gerçekleştiriyor. Tatil sezonunda yüz binlerce turisti ağırlayan kıyı şeritlerinde çöp konteynerlerinin sayısı artırılırken, bisiklet yolları da yenilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ot biçme ve temizlik çalışmalarının yanı sıra kepçeyle tarama faaliyetleri kapsamında kum eleme makinesi sayesinde plajlardaki kumları da tertemiz hale getirdi.

Vatandaşlardan Tam Not
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde gerçekleştirdiği çalışmalardan memnun olduğunu söyleyen Barbaros İnan, “Turizm sezonu öncesi yoğun bir çalışma başlatıldı. Böyle bir çalışmanın olması da vatandaşlar için oldukça iyi. Bu hizmetlerden, yaptığı çalışmalardan dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a çok teşekkür ediyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin. Onun her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Turizm sezonu öncesi gerçekleştirilen hizmetlerden çok memnun kaldığını söyleyen Zehra Cihan, “Sahillerimizin güzel ve temiz olması, çimlerin biçiliyor olması çok güzel bir şey. Belediyenin detaylı olarak yaptığı bu çalışmalardan çok memnunuz. Ahmet Başkan’a teşekkür ediyor, şehrimizi güzelleştirmek adına yapılan bütün çalışmaların devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Merkezi’nde Yeni Düzenleme BaşlattıBalıkesir Son Dakika Haberleri
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Asfalt Sezonunu AçtıGündem
Başkan Akın’dan Vakıflar Haftası MesajıSiyaset