GündemKöşe Yazıları

PORTAKALI SOY BAŞUCUNA KOY

Portakalı soyun ve baş ucunuza koyun. Ama içini değil kabuklarını. Çünkü kabuklarında çok daha fazla bitkisel besin ve flavonoid bulunuyor.

C vitamini olarak bilinen Portakal’ın mucizesini veriyoruz bugün sizlere. Sağlığınız daim olsun MERHABA ‘nın sevgili okurları. Portakal içinde A ve B vitaminlerini, çözülebilir lifleri, magnezyumu, kalsiyum, fosfor ve potasyum maddelerini barındıran bir besin. Hem de ne besin! Portakalı soyun başucunuza koyun kabuğunun rendesi ile yüzünüzdeki kir ve ölü hücreleri temizleyin. Doğal bir peeling elde edin. Sonuç mu? Siyah noktalarından arınmış, tazelenen bir cilt. Sivilcelere de oldukça iyi gelen ve akneleri azaltan portakal mucizeye eşdeğer…

Yoğurt ve portakal kabuğunun birbirine karıştırılması ile boyun ve yüze uygulanacak bu karışım 15 dakika cildinizde kalırsa ciltte oluşan lekeleri alıyor. Aynı zamanda dişlerinizde mutlu bir tebessüme olanak tanıyan bembeyaz dişler içinde Portakal kabuğu yine doğal bir çözüm. İçindeki bileşenler sayesinde diş lekelerinin önüne geçebilirsiniz. Özellikle kilo vermek isteyenlere de bir bilgi verelim. Portakal kabuğu kilo vermede yararlı. İçindeki antioksidan yağ yakıyor.

MERHABA’dan Bir tarif

Tertemiz yıkadığınız Portakal kabuğunu alıp kurutun Sıcak suya atın ve 10 dakika bekletin. Bal ilave ederek 2 bardak için .Sonuç mu? Mucizeyi görmek için deneyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu