GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Prof.Dr Ünlü “Balıkesirliler Çok Katli Bina İstemesin”

Prof.Dr Ünlü “Balıkesirliler Çok Katli Bina İstemesin”

Balıkesir Mimarlar Odası tarafından düzenlenen 17.Ulusal Mimarlık Sergisi ve Prof.Dr Alper Ünlü’nün konuşmacı olduğu söyleşi gerçekleşti. Ünlü, Balıkesir özeli için yaptığı değerlendirme ile de dikkat çekti. Balıkesir’inde slow ceaty şehirleri arasında olmasını dilerim. Balıkesirlilerçok katlı bina istemesinler.”dedi

Balıkesir Kent Konseyi Sergi Salonunda gerçekleşen sergi mimarlık bölümü öğrencileri tarafından beğeniyle gezilirken ayrıca sergi sonrası  “Planlama ve Mimarlıkta Büyük Projeler ve Büyük Yanılgılar”adlı söyleşi gerçekleşti.

Ünlü,“Önce Mimarlığı Öğrenin, Sonra Ne İş Yapacağınızı Bulursunuz”

Nazım Hikmet’in önce mimarlığı bitirin sonra ne yapacağınıza karar verin sözünü hatırlatan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Profesör ve Mimar olan Alper Ünlü, Mimarlık bölümü öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Her mimar ayrıca bina yapacak diye bir şey yok. Önce mimarlığı öğrenin. Yapacak birşeyler bulursunuz.” Dedi. 17.Ulusal Mimarlık Sergisi Açılışı önceki gün yaptılar.

Planlama ve Mimarlıkta Büyük Projeler, Yanılgılar

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından, Balıkesir Kent Konseyi Sergi Salonunda, Dünya Mimarlık Günü 1/10 Etkinliği ve ayrıca 17.Ulusal Mimarlık Sergisi düzenlendi. Sergiye, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Profesör ve Mimar olan Alper Ünlü ’de katıldılar. Ünlü “Planlama ve Mimarlıkta Büyük Projeler ve Büyük Yanılgılar” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Ünlü “Balıkesirliler Çok Katlı Bina İstemesin”

Profesör ve Mimar olan Alper Ünlü , “2021 yılında verdiğimiz ödüller ve Balıkesirlilerin mimarlık sergisi görmeleri ve ayrıca çağdaş mimarlığı görmeleri çok önemli. Balıkesir’in genişleme, büyüme konusunda az katlı yapıyı korumasını diliyorum. Slow Ceaty dediğimiz yavaş şehirler kavramı dünyada yerleşen bir kavram. Güzel kentlere ihtiyacımız var. Türkiye’de 13 civarında şehrimiz var. Bunların çoğuda ilçe. Balıkesir’inde slow ceaty şehirleri arasında olmasını dilerim. Ortak bir dil yakalanması ayrıca Balıkesir’i yüceltir. Temel sorunlar burada yok. Balıkesirliler çok katlı bina istemesinler. Çağdaş binalar ve koşullara uygun binalar olsun ancak çevre ve yeşille birlikte binalarını idame etsinler.”dedi.Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu