GündemDünyadan HaberlerEğitim

BU PROJEDE ÇÖZÜLEMEYEN PROBLEM YOK

Türkiye’de düzenlenen Belediye projeleri arasında bir ilk olan ”Matematik Cepte” projesi ile 96 bin 141 soru çözüldü. Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan projenin 4 yılında proje ekibi” Matematik Cepte Projemiz ile çözülmemiş problem kalmadı! Projemizin 4. yılının sonunda 96.141 soru, gönüllü öğretmenlerimiz tarafından çözüldü. Cevapsız soru bırakmayan projemize gönüllü destek veren öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

MATEMATİĞİ CEPTEN ÇIKARANLAR

Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüzlerce matematik öğretmenin işbirliği ile hayata geçirilen Matematik Cepte uygulaması öğrencilerle buluştu ve öğrenciler problemlerin çözümüne ulaştı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “öğrencilerimiz matematiği cebinden çıkaracak” dedi. Türkiye’de örnek bir projeye imza atıldığını ifade etti. Matematiğin, herkesin hayatta karşılaştığı ve bir yardımcının olmadığında da kendi başına kilitlenip kaldığı bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel Yılmaz, bilginin biriktiği ve insanlara yayıldığı yerin üniversiteler olduğunu, üniversitelerin de kent yaşamına yön vermeye başladığı andan itibaren herkesin hayatında anlamlı değişiklikler yaşandığını söyledi.

EL ELE PROJELER DİYARINA İLERLİYORUZ

Öğrencilere, ‘sizler cep telefonu ve internetin olduğu dönemde hayata başladınız’ diyen Başkan Yılmaz, “Bizler bu teknoloji ile sonradan tanıştık. 2005’li yıllara kadar internetin varlığından, cep telefonunun kısmi olarak varlığından haberdar değildik. Bizim dönemimizde bilgi hızlı elde edilemediği için rekabet etmek kolay değildi. Şimdi ise fırsat eşitliği internet sayesinde dünyanın her yerine aynı anda verildi” dedi. İlçe belediyelerinin kentin kültür ve eğitim hayatında rol alması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, büyükşehir belediyelerinin ulaşım, alt yapı gibi unsurları iyileştirip yeni alanlar yaparken ilçe belediyelerinin de görevinin üniversite, emniyet ve milli eğitim ile el ele verip şehri projeler diyarına götürmek olduğunu söyledi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu