Gündemİlçe HaberleriSağlıkTürkiye Gündemi

Psikososyal Destek Çalışmaları

Balıkesir’de Psikososyal Destek Çalışmaları Aralıksız Her Noktada Sürüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen depremler sonrası etkilenen illerde hizmet devam ediyor. Özellikle çocuk, engelli ve yaşlı gibi toplumumuzdaki dezavantajlı afetzedelerin yaşadıkları travmada toparlanmalarını desteklemek amacıyla kuruldu.

 

 

Cocuklar 1

Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bugüne dek 120 psikososyal destek ekibiyle hizmete devam ediyor. Bununla birlikte depremin il gününden beri tüm imkân ve kabiliyetiyle sahada hizmet vermeye devam ediyor. Aynı zamanda deprem bölgesinden Balıkesir iline gelen bütün depremzede misafirler oldu. Sonrasında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerinde bulunan alanında uzman 52 psikososyal destek ekibiyle tek bırakmadılar. Devamında afetzedeleri depremin etkisinden çıkarmak ve yaşanan travmadan kısmen uzaklaştırmak için 25 bine yakın birebir görüşmeyle özel olarak ilgiye devam. Bunun beraberinde psikososyal destek çalışmaları ile hizmetlerini aralıksız olarak her noktada sürdürüyor.

 

Yardimlasma

“Kırmızı Yelekliler”

Ayrıca depremden etkilenen vatandaşların psikolojik ve sosyal olarak güçlenmelerine yönelik faaliyet ve hizmetlerle, bu zor günleri onlar için en hafif hale getirmek adına çalışan uzman ekiplerle birlikte, afetin yaraları sarılana kadar “Kırmızı Yelekliler” sahadaki çalışmalarını devam ettirecekler.

 

Ipcekmece

…………

Son olarak Psiko sosyal; “Psikososyal” kelime anlamıyla birbirini sürekli etkileyen psikolojik ve sosyal etkilerin hareketli ilişkisi anlamına gelirken; afetlerde psikososyal destek; afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesidir.

Psikososyal sorunları;

  • En yaygın karşılaşılan psikolojik hastalıklar arasında şunlar yer alır:
  • Depresyon. …
  • Obsesif-Kompulsif Bozukluk. …
  • Sosyal Fobi. …
  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu. …
  • Panik Bozukluğu. …
  • Bipolar Bozukluk. …
  • Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu. …
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğu.

Daha fazla haber için tıklayınız..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu