GündemTürkiye Gündemi

PTT’den İkinci El Araba Almak İsteyenlere Hizmet

PTT’den İkinci El Araba Almak İsteyenlere Hizmet

 

PTT AŞ tarafından hayata geçirilen “Araç Kilometre ve Muayene Sorgulama” ile “Araç Hasar Sorgulama” hizmetlerinden bugüne kadar 7,5 milyon sorgulama yapıldı.

 

İKİNCİ EL ARABA ALMAK İSTEYENLER DİKKAT !

PTT’nin açıklamasına göre, ikinci el araba almak isteyenler PTT tarafından geliştirilen uygulamalar üzerinden sorgulama yapabiliyor. Kullanıcılar, bu hizmetler sayesinde araçla ilgili verilere satın alma sürecinde hızlı ve güvenilir şekilde ulaşabiliyor.

MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

“Araç Kilometre ve Muayene Sorgulama” ile “Araç Hasar Sorgulama”nın yanı sıra “Araç Detay Sorgulama” ve “Araç Değişen Parça Sorgulama” olanağı da sağlayan PTT’nin hizmetlerine oldukça kolay şekilde ulaşılabiliyor. Uygulamalar sayesinde mağduriyetlerin önüne geçilebiliyor.

HGS-ONLİNE ÜZERİNDEN SORGULAMA

Vatandaşlar, araç kilometre ve muayene sorgulama verilerini 9 lira, araç hasar sorgulama verilerini 21 lira ücret karşılığında öğrenebiliyor. PttBank müşterileri, internet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden, PttBank müşterisi olmayanlar “www.pttavm.com” ve “HGS-Online Bakiye Yükleme” platformları aracılığıyla sorgulama yapabiliyor. Sıklıkla kullanılan uygulamaların hizmete girdiği tarihten bu yana 7 milyon 500 bini aşkın sorgulama yapıldı.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu