Rahmi Kula 2024 İhracatını Değerlendirdi

Balıkesir'in İhracat Başalarısı: 2024'te 1 Milyar 102 Milyon Dolar

Rahmi Kula 2024 İhracatını Değerlendirdi

Rahmi Kula 2024 İhracatını Değerlendirdi

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, 2024 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Balıkesir’in ihracatı %2,34 artışla 1 milyar 102 milyon dolara ulaşırken, Türkiye genelinde ihracat Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine çıktı.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, 2024 yılı ihracat rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kula, Balıkesir’in ihracatını bir önceki yıla göre %2,34 oranında artırarak 1 milyar 102 milyon dolara ulaştırdığını belirtti. 2023 yılında 1 milyar 77 milyon dolar olan ihracatın, tüm zorluklara rağmen artmasının Balıkesir iş dünyasının başarısını ortaya koyduğunu ifade eden Kula, “Bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Rahmi Kula 2024 İhracatını Değerlendirdi
Balıkesir Ticaret Odası

Zorluklara Rağmen Başarı

Başkan Kula, zeytinyağı, beyaz et ve salça sektörlerine getirilen ihracat kısıtlamaları, döviz artışının enflasyon artışının gerisinde kalması ve firmaların finansmana erişimde yaşadığı sorunlara rağmen ihracat başarısının elde edildiğini vurguladı. Kula, bu sonuçların Balıkesir iş dünyasının dayanıklılığını ve azmini bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Tarihinin İhracat Rekoru

Türkiye genelinde ihracat 2024 yılında 262 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “2024 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında açıklanan bu rakamlar, ulusal çapta büyük bir gurur kaynağı oldu. Konuyla ilgili konuşan Rahmi Kula, “Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırmış olmak, ihracatçılarımız için büyük bir gurur kaynağıdır. Balıkesir olarak bu başarıya katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rahmi Kula 2024 İhracatını Değerlendirdi
Ihracat Değerlendirildi

2025 İçin Daha Büyük Hedefler

Rahmi Kula, 2025 yılı için daha büyük hedeflere odaklanacaklarını belirtti. Balıkesir Ticaret Odası olarak daha çok üretim, ihracat ve istihdam için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kula, “Hedefimiz, Balıkesir’i Türkiye ekonomisine daha güçlü katkılar sağlayan bir şehir haline getirmektir” dedi.

Bülten

Kan Bağışçısına Altın Madalya

balıkesir ekonomi Rahmi Kula ticaret odası ihracat ihracat rekoru türkiye ihracat rekoru balıkesir ihracat 2024 ihracat rakamları balıkesir ticares odası