GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTürkiye GündemiYaşam

Ramazan Ayında Sıvı Tüketimi Nasıl Olmalı?

Ramazan Ayında Sıvı Tüketimi Nasıl Olmalı?

 

 

Ramazan ayında rahat şekilde oruç tutabilmek ve vücut dengesini koruyabilmek için sıvı tüketimi önerileri.

 

Sıvılar, insan vücudu için gerekli olan en önemli gereksinimlerden biri olmaktadır. Organların düzgün çalışmasını destekleyen sıvılar, diğer pek çok sağlıksal işlemin de doğru şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. İnsan vücudunun %60’ının su ve sıvılardan meydana geldiği göz önünde bulundurularak sıvı tüketimi sağlanmalıdır. Günlük yaşantımızda dahi vücut hacmine göre en az 2 litre su içilmesi gerektiği bildirilmektedir. Bunun yanında, bir anda ya da çok fazla sıvı tüketimi değil dengeli ve zamanında yapılan tüketim sağlıklı bulunmaktadır.

Ramazan ayı gibi dönemlerde açlık kadar önemli olan bir diğer konu da susuzluk olacaktır. Ancak bu problemi de dengeli ve yeterli sıvı tüketerek aşabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak yapmanız gereken ise vücut kitle indeksinize göre ihtiyacınız olan su miktarını belirlemektir. Vücut ağırlığına göre ihtiyacınız olan su miktarı şöyledir;

  • 50-60 kg – 1,7 litre
  • 60-70 kg – 2,1 litre
  • 70-80 kg – 2,4 litre
  • 80-90 kg – 2,8 litre

Ortalama vücut ağırlığına göre gün içinde tüketilmesi önerilen su miktarı bu şekildedir. Özel bir durum ya da hastalıktan kaynaklı olarak bu miktarlar doktor gözetiminde artırılıp azaltılabilmektedir.

 

Ramazan Ayında Ne Kadar Su Tüketilmeli?

 

 

Iyioneri Syblog Kurtarilan

 

Ramazan ayını rahat geçirmek ve vücut dengesini bozmadan oruç tutmak istiyorsanız dengeli sıvı tüketimi sağlamalısınız. Yukarıda belirtilen ölçülere uygun olarak yapılan su tüketimi, vücut dengesi açısından oldukça önemlidir. Bunun yanında, bir anda çok fazla su içmeniz oldukça yanlış bulunmaktadır. Doğru su tüketimi zamanlaması, iftar ve sahur aralığındaki sürede saatte bir bardak olacak şekilde yapılabilir. Bu sayede hem düzenli hem de dengeli su tüketimi sağlanmış olacaktır.

Bir anda çok fazla su tükettiğiniz takdirde özellikle iftar saatlerinde bu durum vücudunuz için problem oluşturacaktır. Çok ve hızlı su tüketimi, böbreklerin çalışma fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyerek ilerleyen dönemlerde sorun yaşamanıza neden olmaktadır. Bunun yanında, uzun süre boyunca bir anda çok fazla su tükettiğinizde mideniz de kontrolsüz şekilde genişleyecektir. Bu nedenle kontrollü ve zamanlı şekilde su tüketimi önerilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu