Özel Haberlerİlçe Haberleri

Ramazan Geldi Balık Fiyatları Düştü

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Balıkesir Balık Hali'nde balık tezgahlarında hareketlilik başladı.

Ramazan Geldi Balık Fiyatları Düştü

Ramazan Geldi Balik Fiyatlari Dustu 1

Deniz Ürünlerine İlgi Büyük

Denizlerdeki mevsimsel av yasağının 15 Nisan’da başlayacak olmasıyla birlikte, vatandaşlar av yasağı öncesinde deniz ürünlerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Tezgahlarda çeşitli balık türlerinin bulunması dikkat çekerken, fiyat aralıkları da merak konusu oldu. Balıkesirli vatandaşlar, özellikle uygun fiyatlı balıkları tercih ederken, balık sezonunun açılmasıyla birlikte piyasada gözle görülür bir çeşitlilik mevcut. Kilosu 100 TL ile 1300 TL arasında değişen fiyatlarla satılan balıklar, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ramazan Geldi Balik Fiyatlari Dustu 2

” Fiyatlarımız daha uygun hale geldi”

Balıkesir Balık Hali’nde tezgahı bulunan Tarık Kurban, Ramazan ayında et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşların daha uygun fiyatlı olan balıkları tercih ettiğini belirtiyor. Kurban, “Büyükşehirlerde dondurulmuş balıklar daha ucuz satılıyor. İnsanlar dondurulmuş hamsiyi, diğer büyük illerde 80 liradan alıyorlar. Ancak Balıkesir’de durum farklı. Denizden yeni çıkmış hamsi 120 ile 150 TL arasında değişiyor. Sardalya 100 TL, iri istavrit 100 TL, mezgit 150 TL, levrek çupra ise 200-250 TL aralığında bulunuyor. Ramazan bereketiyle birlikte et fiyatlarının yüksek olması, vatandaşları balık tezgahlarına yönlendiriyor. Sezonun açılmasına bir ay kala fiyatlarımızda düşüş yaşandı. Fiyatlarımız daha uygun hale geldi” şeklinde konuştu.

İşte Balıkesirlilerin En Çok Tercih Ettiği Balık

İstavritin, şu an vatandaşlar arasında en popüler balık olduğunu ifade eden Kurban, “Avlanma sezonunda bol miktarda elde ettiğimiz istavrit, şu an en çok tercih edilen balık türü. Kilosu 100 TL’den satılıyor ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor” dedi.

Haber: Batuhan Hasar

Balıkesir’de Balık Fiyatları; Hamsi En Ucuzu mu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu